2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

A teherfuvarozók hosszú várakozási idővel számolnak a brit határon

A bürokrácia, a kommunikációs akadályok, valamint a szállítmányozó cégek késlekedése - a teherfuvarozók szerint ez a három akadály hátráltatja holnaptól a munkát a francia-brit határon. Szakértők szerint az utolsó pillanatban aláírt megegyezés miatt elkerülhetetlen a káosz az áruszállításban.

  • A teherfuvarozók hosszú várakozási idővel számolnak a brit határon

50 kilométeres sor alakult ki Dovernél, amikor karácsony előtt a francia hatóságok a koronavírus új variánsának megjelenése miatt lezárták a határt. A kamionsofőrök napokig az autópályán vesztegeltek.

Az emberek pedig pánikba estek a és felvásárlási láz vette kezdetét. A lakosok erre számítanak a Brexit kapcsán is.

Amit meg kell tennünk, azt meg kell tennünk. Az emberek pánikba fognak esni és felvásárolnak mindent. Ezt láttuk már korábban is

- nyilatkozott lemondóan az élelmiszer-felvásárlási lázról egy vásárló az egyik félig üresen tátongó londoni üzletben.

Káosz lehet a francia-brit határon

Ez pedig már a határ másik oldala, Calais. A kamionsofőrök január elsejétől itt is a torlódástól tartanak, azonban nem a koronavírus, hanem a Brexit miatt. Azt mondják, hogy a bürokratikus és kommunikációs akadályok, valamint a szállítmányozó cégek késlekedése miatt káosz lehet a francia-brit határon.

Szinte biztos, hogy a szállítmányozó cégek egy része nem megfelelően tölti ki az új nyomtatványokat és "élesben" kell kipróbálni a kereskedelemhez szükséges új informatikai rendszereket is. A vámtisztek egy részét is más területekről irányították át és képezték ki. A kikötő üzemeltetője azt állítja, a kisebb forgalom segíteni fogja a rendszer beállását.

Januárban kisebb a forgalom, most pedig azzal számolunk, hogy még kevesebb teherautó érkezik, mivel a szigetországban a kilépés miatt mindenki nagy árukészleteket halmozott fel. Így lesz arra időnk, hogy a követelményeket és a valóságot összefésüljük

- magyarázta a calais-i kikötő vezetője.

Mindez azonban nem nyugtatta meg a fuvarozókat, akik megnövekedett szállítási idővel számolnak Nagy-Britannia irányába.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!