2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Tovább egyeztet a Népszabadság és kiadója

2016. október 10., hétfő 09:13, frissítve: hétfő 14:06

A Mediaworks hétfő reggeli közleményében kijelentette, hogy nyitott a megállapodásra, amely akár a napilap eladását is jelentheti.

A Népszabadság ma nem jelent meg – évtizedek óta először. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet szerint hatalmas csapást mértek a magyar sajtószabadságra a Népszabadság bezárásával. Az EBESZ képviselője nehezen hihetőnek nevezte a kiadó korábbi indoklását, mely szerint a napilapot gazdasági okok miatt zárták be. A Hír TV reggeli műsorának nyilatkozó médiajogász szintén politikai döntést sejt a háttérben.

„2010 óta teljesen egyértelműen folyamatosan támadások érik a média,  a sajtó szabadságát, működését. Ez a mostani lépés, azt gondolom, hogy egy olyan vörös vonalnak az átlépése, amelyikről én magam azt gondoltam, hogy sosem fogunk eljutni idáig. A Népszabadság kiesése nem jelenti persze azt, hogy ne jelenhetne meg kritikus álláspont a kormánnyal kapcsolatban, de mégis egy olyan emblematikus szereplőnek a kiütéséről van szó, meglehetősen etikátlan, tisztességtelen módszerekkel, ami mögött nem véletlenül sejtenek nagyon sokan politikai szándékokat” – fogalmazott Polyák Gábor médiajogász Reggeli járat című műsorunkban.

Tekintse meg a Polyák Gábor médiajogásszal és Tamás Ervinnel, a Népszabadság korábbi főszerkesztő-helyettesével készült beszélgetést:

Bojkottálják a jövőben a parlament munkáját a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői, a Népszabadság felfüggesztése miatt. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!