2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Gyurcsányék végleg kivonulnak a parlamentből

,

2016. október 10., hétfő 12:07, frissítve: hétfő 17:36

Bojkottálják a parlament munkáját a ciklus végéig a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői a Népszabadság felfüggesztése miatt.

Az Index úgy tudja, erről a DK elnöksége döntött hétvégi, rendkívüli ülésükön. A portál szerint a jövőben csak azokon az üléseken vesznek majd részt, ahol matematikai értelemben szükség lesz a Gyurcsány-párt képviselőire, hogy ne legyen meg a Fidesz kétharmada.

Figyelemfelhívás, szolidaritás, tiltakozás – ezekkel a szavakkal magyarázta Gyurcsány Ferenc parlamentből való kivonulásukat. Mától a DK nem vesz részt a plenáris üléseken, vitákon, a határozathozatalokban, valamint a bizottsági üléseken. Továbbá írásbeli kérdéseket sem nyújtanak be. A pártelnök elmondta: tisztában vannak azzal, hogy ezzel a párt parlamenti képviselői elvesztik tiszteletdíjukat, de a döntést hosszas mérlegelés előzte meg. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a lépéssel Orbán Viktor rendszerét gyengíteni, nem pedig erősíteni akarják. A döntésről Molnár Gyulát, az MSZP elnökét, valamint Szigetvári Viktort, az Együtt társelnökét is tájékoztatták. Gyurcsány Ferenc leszögezte: pártja a parlamenten kívüli kötelezettségeinek eleget tesz: részt vesz az állami intézmények ellenőrzésében, álláspontot fogalmaznak meg a kormánnyal szemben, a polgárokkal pedig tartani fogják a kapcsolatot.

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatója:

Az Együtt is tárgyal a parlamenti munka bojkottjáról. Szigetvári Viktor a párt elnöke, a Hír TV kérdésére azt mondta, szerdán határoznak arról, hogy képviselőik részt vesznek-e a parlament további munkájában. A pártelnök hozzátette: tiszteletben tartják a DK döntését. „Felmerül a parlamenti munkától való távolmaradás, az Együtt elnökségi ülést szerdán tart, mi akkor fogunk ilyen kérdésekről határozni. Tiszteletben tartom a DK döntését egy biztos, a Fidesz átlépett egy határvonalat, hogy lopott pénzből működtetett sajtóbirodalma, bezár egy szabad intézményt, a Népszabadságot és erre minden ellenzéki pártnak reagálni kell” – mondta Szigetvári Viktor.

Közben mégsem egyeztet tovább a Népszabadság szerkesztősége és kiadója. A kiadó jogászuk hiányára mondta le a tárgyalást. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!