2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bundicsfilm 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: A V4-es együttműködésbe is éket vert a háború + videó

A háború mellett világpolitikai eseményekről is szó volt Horváth Józseffel, Kiss Rajmunddal és Dunda Györggyel.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: A V4-es együttműködésbe is éket vert a háború + videó

Kétoldalú megállapodás keretében Szlovákia nem fogja felajánlani az együttműködés olyan formáját Ukrajnának, melynek keretében szlovák katonák lépnének Ukrajna területére – jelentette ki Robert Fico.

Ukrajna helyzetéről és védelméről a V4-es kormányfői csúcs előtt egy nappal korábban tárgyal Petr Fiala cseh miniszterelnök Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel. A kétoldalú tárgyalások témája az Európai Unió bővítése, az ukrajnai helyzet és a regionális együttműködés a védelem, az energetika, illetve a migráció terén.

„Én azt gondolom, hogy maga a tény, hogy a V4-es vezetők leülnek egy asztalhoz, ez már örömteli. tehát eljutottunk idáig sajnálatos módon, hogy a háború kitörése óta a v4-es együttműködéseb is éket vert ennek a háborúnak a megítélése.”

-mondta Horváth József, biztonságpolitikai szakértő.

Az Európai Unió vezetői megállapodtak abban, hogy 50 milliárd eurós segélyt nyújtanak Ukrajnának. Közben az USA támogatási csomagja még függőben van.

„Sok jóra nem számíthat Ukrajna" – így vélekedett Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője a témában.

Kárpátalján sokan magyar ellenes, uszító üzeneteket kaptak. A hatóságok szerint orosz provokációról van szó. A részletekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!