2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Brit katonák segítik Ukrajnában a Storm Shadow rakéták indítását + videó

A Szövetségesek Európai Parancsnoksága hangsúlyozta, hogy ezek a gyakorlatok védelmi és stratégiai szempontból különösen fontosak. Bármilyen eshetőségre fel kell készülni, akár egy feltételezett orosz támadásra is – mondta a parancsnokság vezetője.

  • Háború Ukrajnában: Brit katonák segítik Ukrajnában a Storm Shadow rakéták indítását + videó

Az adásban Stier Gáborral, a Moszkvatér.com főszerkesztője és Vukics Ferenc katonai szakértő beszélgetett Yann Caspar műsorvezetővel, többi között ezekről a témákról: 

  • Brit katonák segítik Ukrajnában a Storm Shadow rakéták indítását – tudatta a német kancellár.
  • „Nyugaton félreértés van. Úgy vélik, hogy a fegyverszállítás lehetővé teheti Ukrajna számára, hogy a maga javára fordítsa a stratégiai helyzetet. Ez egy téveszme” – mondta a NATO Katonai Bizottságának volt elnöke egy televíziós vitaműsorban.
  • Lengyelországi bázisokon militánsokat képeznek ki, hogy puccsot szervezzenek Fehéroroszországban, adta hírül a Politico.
  • „Az Orosz kalinyingrádi régiót ’semlegesítik’, ha Moszkva konfliktust provokál a NATO-val, közölte Litvánia svédországi nagykövete az X közösségi oldalán.
  • Moszkva megvizsgálja a Dnyeszter menti Moldáv Köztársaság kérelmét, hogy védje meg a Dnyesztermelléket – közölte az orosz külügyminisztérium.
  • Vlagyimir Putyin felkéri a külföldi logisztikai vállalatokat és államokat, hogy használják ki az Északi tengeri útvonal lehetőségeit.
  • Irán jelentősen növelte a magas dúsítású urán előállítását az elmúlt három hónapban, jelentette a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség.
  • Afrikai körútra indult az amerikai külügyminiszter. Antony Blinken Elefántcsontpartra, Nigériába és Angolába is ellátogat, mert mint mondta: Amerika és Afrika jövője és jóléte összekapcsolódik, és az afrikai hangok egyre inkább alakítják a globális beszélgetéseket”.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!