2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Célpont

Célpont: mi történik az Ukrajnából érkező menekültekkel? + videó

Segítségpont. A mai napig áll a felirat Beregsurányban. Februárban már két éve annak, hogy a szomszédunkban kitört az orosz-ukrán háború. Eleinte sok szó esett arról hogy Ukrajnából menekültek érkeznek Magyarországra. De mi történik mostanában? Érkeznek-e még? És ha igen akkor itt maradnak Magyarországon? Ennek jártunk most utána.

  • Célpont: mi történik az Ukrajnából érkező menekültekkel? + videó

Csaknem két éve szívszorító felvételek járták be a teljes világsajtót, amikor a szomszédunkban kirobbant az orosz-ukrán háború. 2022. február 24-én az első bombázások után tömegek indultak el Magyarország felé, sokan egy táskával érkeztek otthonukat hátrahagyva.

Megteltek a határ menti segélypontok és a fővárosi pályaudvarok is. A különféle szervezetek és a hatóságok pedig azonnal segítettek minden Magyarországra érkezőnek.

Emellett elindult egy társadalmi összefogás is, aki tudott segített.

Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet igazgatója szerint a háború kezdetén érkezett egy tehetősebb réteg, akik jellemzően pár hónapig Budapest belvárosában lakást béreltek és azt követően Nyugat-Európába mentek, hogy ott kezdjenek új életet. Sokan vannak azonban akik Magyarországon maradtak és itt terveznek élni.

Napjainkban a menekültügyi helyzet azonban tovább súlyosbodhat, január elején ugyanis Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már arról beszélt, hogy körülbelül félmillió katona hiányzik a frontról így a hadkötelezettségi szabályokat tovább szigoríthatják. Besorozhatnak fiatalabbakat is, valamint azokat is akik korábban már felmentetést kaptak. 

A kormány éppen emiatt fel van készülve arra az eshetőségre is, ha nagyobb menekült hullám érkezne az ország keleti határához.

Teljes riport: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az izraeli háború 215. napja tart + videó

Az izraeli háború 215. napja tart + videó

A Napi aktuálisban a következő témákról beszélgetett Breuer Péterrel, Közel-Kelet szakértő, a Heti TV tulajdonosával Velkovics Vilmos: az izraeli háború 215. napja, az USA szünetelteti az Izraelnek szánt fegyverek szállítását, Katar felszólította a nemzetközi közösséget, akadályozza meg a rafahi népirtást.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!