2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 07:30

Juhász szerint Orbán Viktor csapdában van

2016. november 15., kedd 08:10, frissítve: kedd 13:49

A Jobbikhoz hasonlóan a miniszterelnök közvetett érintettségét emlegeti az Együtt alelnöke a legújabb Rogán-ügyben.

Az Együtt alelnöke szerint egyértelmű, hogy illegális tevékenységet folytatott az a három grúz férfi, aki Rogán Antal régi barátjának, Kertész Balázsnak az ügyvédi irodájában tárgyalt egy erőműről. Juhász Péter Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: ha valakinek ilyen szándéka van, azt a külügyminisztériummal és a hozzá tartozó Eximbankkal kell egyeztetnie, nem pedig egy magánszeméllyel. A Jobbikhoz hasonlóan az Együtt alelnöke is úgy gondolja: Rogán Antal ügyleteinek a miniszterelnök is haszonélvezője.

„Orbán Viktor ilyen értelemben csapdában van, hiszen tulajdonképpen elismerte ezáltal, hogy nem politikai érdek fűződik Rogán Antal helyben tartásához, hanem valami más. Mi más érdek lehet, ha tudjuk azt, hogy Rogán Antal iszonyú mennyiségben csatornáz ki közpénzt saját használatra? Mi más érdeke lehet Orbán Viktornak, ha nem az, hogy ő is részesül belőle? Ezért kénytelen ott tartani, és ezzel gyakorlatilag bizonyítékot szolgáltat arra, hogy neki ilyen emberekre van szüksége” – fogalmazott.

Tekintse meg a Juhász Péterrel készült teljes beszélgetést:

Mint arról korábban beszámoltunk, Soroshoz közeli bankár tárgyalhatott Rogán Antal bizalmasával egy grúz erőműbizniszről. A külügyminiszter elismerte, hogy az Eximbankot is bevonták volna az ügyletbe. A miniszterelnök pedig blöffnek minősítette a Rogán Antal ügyeire vonatkozó ellenzéki kérdéseket hétfőn a parlamentben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!