2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Erőműbiznisz: tényleg kilincseltek az Eximnél

2016. november 14., hétfő 16:10, frissítve: kedd 13:51

Elismerte a külügyminiszter, hogy valóban kilincseltek az Eximbanknál egy grúziai erőműbiznisszel.

Szijjártó Péter a Hír TV kérdésére azt mondta: magyar pénzt is igényeltek a projekthez, de a tárgyalások nem jutottak el hitelnyújtásig.

„Volt megkeresés, de hitelajánlat nem született. Voltak előkészítő megbeszélések, mert ha bejön egy megkeresés, arról tárgyalni kell, de ezek a konkrét hitelajánlat fázisába nem jutottak el. Azt, hogy még nem, vagy összességében nem jutottak el, én nem tudom önnek megmondani. De az Eximbanknál bárki jelentkezik hiteligénnyel, azt megvizsgálják az Eximbank kollégái, és ha eljut olyan fázisba, akkor adnak hitelajánlatot” – mondta Szijjártó.

Az Index írta meg, hogy egy Soros Györgyhöz közeli grúz bankár tárgyalt Rogán Antal bizalmasánál. A hírportál úgy tudja, a férfi tizenkét évig volt programmenedzsere egy civil szervezeteket támogató pénzosztó szervezetnek. Múlt pénteken számoltak be arról, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyett Rogán Antal jobbkezének, Kertész Balázs ügyvédnek a belvárosi irodájában tárgyalt egy milliárdos erőműbizniszről a volt grúz miniszterelnök és két másik kaukázusi üzletember. A közzétett felvétel szerint a három külföldi férfi százalékokról egyezkedett az V. kerületi Aulich utcában, ahol Rogán bizalmasának az irodája található. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!