2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Vona: Van dolgunk a baloldali szavazókkal

2017. október 3., kedd 20:48, frissítve: kedd 22:16

Botka László a szocialista párt és a baloldal utolsó dobása volt – fogalmazott a Jobbik elnöke a Hír TV Egyenesen című műsorában. Vona Gábor szerint azzal, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje bedobta a törölközőt, eldőlt, a Fidesszel szemben nem maradt más, csak a Jobbik. A párt továbbra sem akar együttműködni a baloldallal, a baloldali szavazókra viszont számít. Vona úgy vélte 2018-ban nem érzelemből, hanem józan ésszel kell dönteni.

Vona Gábor szerint a képlet egyértelművé vált: „Politológusok is arról beszéltek hónapok óta, hogy lényegében elődöntő zajlik a baloldal és a Jobbik között, hogy ki lesz a kihívó. Szerintem hétfőn világossá vált. A Jobbik maradt a kihívó, a Jobbik lesz a kihívó. 2018-ban a Fidesz és a Jobbik között kell dönteniük az embereknek. A lopás és a tisztességes kormányzás, a rögeszmés háborúskodás és a nyugalom között” – sorolta.

A Jobbik elnöke úgy véli, fontos feladatuk, hogy fel tudják vállalni azon baloldali szavazók politikai képviseletét is, akiknek a jelen helyzetben nincs pártjuk, jelöltjük. „A baloldali pártokkal nincs dolgunk, a baloldali szavazókkal viszont igen. El kell tudnunk nekik magyarázni, hogy az a program, amelyet letettünk az asztalra – bérunióval, devizahitelek megoldásával, bérlakásprogrammal, differenciált nyugdíjemeléssel, többkulcsos személyi jövedelemadóval –, a baloldali embereknek is alternatívát tud nyújtani. 2018-ban nem érzelemből kell szavazni, hanem józan ésszel hozni egy döntést: akarok-e kormányváltást vagy nem. Ha akarok, akkor nem marad más, mint a Jobbik” – emelte ki.

„Orbán Viktor fél tőlem”

Vona Gábor arról is beszélt a műsorban: szerinte a számvevőszéki „huzavona” valójában a Jobbik és a Fidesz közötti küzdelemről szól. A pártelnök méltatlannak tartja azt, amit az állami intézmény művel velük, amit a Fidesz által irányított hatósági vegzálásnak nevezett. „Nyilvánvaló, hogy a Fidesz fél tőlünk, Orbán Viktor fél tőlem, és azzal, hogy hétfőn világossá vált a politikai képlet, hogy a centrális erőtér felbomlott, két oldalra szakadt a magyar politika: az egyik oldalán a jelenlegi kormánnyal, a másik oldalán pedig az ellenzék vezető erejével, a Jobbikkal, ez – azt gondolom – páni félelmet okozott a Fidesz soraiban. Ennek tudom be mindazt, ami most az Állami Számvevőszék kapcsán zajlik” – fogalmazott.

Megjegyezte, még az sem szokványos, hogy tárgyévben tárgyévet ellenőriznek, de ő és a pártja ennek is áll elébe, nincs titkolnivalójuk, csupán korrekt eljárást várnak. „Azt viszont szomorúan teszem hozzá, hogy egyre több olyan állami szerv van, amely nem a munkáját végzi, hanem a Fidesz-kormány szolgálatában jár el” – jegyezte meg. Vona Gábor kitért arra is, hogy 1100 reklámeszközt vásároltak a közelmúltban, amelynek költségeivel is hajlandók az Állami Számvevőszéknek elszámolni, bár a most igényelt adatok feltehetőleg még a párt tavaszi kampányköltéseire vonatkoznak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!