2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 06:00

Volner: Nincs titkolnivalónk

2017. október 6., péntek 20:47, frissítve: péntek 22:30

A Fidesz által vezetett fehérgalléros gengszterekből álló kormány maga alá gyűrte a teljes államigazgatást – jelentette ki a Jobbik ellen indult ügyészségi vizsgálat kapcsán Volner János.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője a Hír TV Newsroom című műsorában a számvevőszék adatkérelméről azt mondta: semmi titkolnivalójuk nincsen. A politikus csodálkozik, hogy ezen a szinten tart a magyar demokrácia.

„Ha végignézi az elmúlt napok eseményeit, akár a Jobbik-plakátok saját plakáthelyeinkről történő eltávolítását, azt láthatja, hogy csupa törvényellenes cselekedetet követett el a Fidesz nyomására a kormányhivatal, ehhez asszisztált a rendőrség, most éppen az Állami Számvevőszék. Tehát a Fidesz által vezetett fehér galléros gengszterekből álló kormány gyakorlatilag maguk alá gyűrte a teljes államigazgatást és maffiaállamként működteti azt” – jelentette ki a Hír TV-ben Volner János frakcióvezető.

Nyomoznak

Nyomozás indul azt követően, hogy az Állami Számvevőszék feljelentette a Jobbikot az ügyészségnél, tudta meg a Hír TV online. Kerestük a Fővárosi Főügyészséget, hogy erősítsék meg információinkat, azt a választ kaptuk, hogy valóban elrendelték a nyomozást, ismeretlen tettes ellen. Bővebben>>>

Mint arról beszámoltunk, feljelentést tett az ügyészségen a Jobbik ellen az Állami Számvevőszék, mert szerintük elmulasztották az adatszolgáltatást a párt gazdálkodásáról. A Jobbik szerint az ÁSZ szabálytalankodott politikai megrendelésre.

Az Állami Számvevőszék az év elején kezdte vizsgálni a pártok gazdálkodását, a Jobbiknak augusztus 10-én küldték el a tájékoztatást, felkérve őket, hogy kezdjék el a felkészülést a vizsgálatra.

A kedden megjelent közleményében az ÁSZ azt írja, augusztus 10-én kezdték volna meg a párt ellenőrzését, de a Jobbik „a sajtóban közöltekkel ellentétben” nem működött együtt a számvevőszékkel és nem biztosított elszámoltathatóságot. Az ellenőrző testület állítólag levélben és a helyszínen is együttműködésre kérte a Jobbikot, eredménytelenül.

Újabb pofon
Újabb pofont kapott a demokrácia a kormánytól – így reagált az LMP országos elnökségének tagja a Jobbik elleni nyomozásra. Ungár Péter szerint Orbán Viktor az ügyészségi komisszárjait használja fel egy politikai párt és a képviseleti demokrácia elleni hadjáratához. Szerinte a jogállami keretek felszámolásával a kormánypártok új sebességbe kapcsoltak a demokratikus intézményrendszerek totális politikai uralom alá vonása érdekében, ezért az LMP a TASZ-hoz fordul. Bővebben>>>
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!