2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Sok lezárás lesz a hosszú hétvégén Budapesten és környékén

Sok lezárás lesz a hosszú hétvégén Budapesten és környékén. A húsvéti és a múlt hétvégi tapasztalatokra építve május 1. és 3. között reggel 9 és este 8 óra között le lesz zárva a Margitsziget és az Óbudai-sziget is. Budakalászon érvényben marad az Omszk park és a Kálvária park 10 és 19 óra közötti lezárása, valamint a Duna-parti területek teljes lezárása. Szentendre belvárosában péntektől vasárnapig az önkormányzat rendelete értelmében ismét forgalomkorlátozás lesz. Kisoroszi és Zebegény is a hétvégén zárva lesz a turisták előtt.

  • Sok lezárás lesz a hosszú hétvégén Budapesten és környékén

Budapesten és Pest megyében is marad a kijárási korlátozás

A kijárási korlátozás Budapesten és Pest megye területén fennmarad május 4-től a Magyar Közlönyben péntekre virradó éjszaka megjelent kormányrendelet értelmében.

Az intézkedések szerint hétfőtől országosan - Budapest és Pest megye kivételével - megszűnik a kijárási korlátozás.

A rendelet értelmében mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést - a közös háztartásban élők kivételével - a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (védőtávolságot) tartani.

Az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön mindenki köteles a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatók lesznek.

Vidéken hétfőtől valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.

A vendéglátóhelyek - így az éttermek, a kávézók, a cukrászdák, a büfék, a presszók - kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett, de a vendéglátó üzleten belül - az ott foglalkoztatottak kivételével - tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.

A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról a helyek üzemeltetői gondoskodnak. A vendéglátóhelyeken a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni.

A vendéglátó üzlet üzemeltetőinek a rendelet hatálybalépésétől 2020. szeptember 1. napjáig nem kell a közterülethasználati díjat megfizetniük az üzlet közterületen működő terasza után.

Megnyithatnak a strandok, valamint a szabadtéri fürdők, a szabadtéri múzeumok és állatkertek.

A rendelet értelmében - saját és családja érdekében - a 65. életévét betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra között látogathatják. Ezekben az üzletekben ilyenkor kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhatnak.

A településen működő piacok nyitva tartásának rendjéről és a piacnak a 65 év felettiek általi látogatásának rendjéről a települési önkormányzatok a kormányrendelettől eltérően rendelkezhetnek. A piac nyitva tartása alatt olyan látogatási idősávot kell megállapítani, amely alatt a piacot kizárólag 65 év felettiek látogathatják.

A rendezvények megtartására vonatkozó korlátozásoktól eltérően vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és temetés tartható. A vallási közösség szertartása, továbbá - a házasuló felek kivételével - a polgári házasságkötés és temetés során biztosítani kell a védőtávolság megtartását.

A felsőoktatási intézmények a hallgatók által a rektor döntése szerinti rendben lesznek látogathatók. A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról a rektor gondoskodik. A kollégiumok látogatása tilos.

A kormány arról is határozott, hogy a sportrendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között megtarthatóak, a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett. A rendelet kiemeli, hogy a lóversenyt sportrendezvénynek kell tekinteni.

 

Szombaton mossák a Rákóczi hidat

Szombaton mossák a Rákóczi hidat - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint 06.30-tól 13.00 óráig a Rákóczi híd déli, 14.30-tól 20.00 óráig az északi oldalát tisztítják meg.

A hídmosás része a társaság éves tervezett köztisztasági munkáinak, emellett folytatják a járványügyi helyzet miatti közterületi fertőtlenítő munkákat is - jelezte az FKF.

 

Szigorú menetrend és fokozatosság

Farkas Örs: Eddig egy pozitív forgatókönyv valósult meg

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ezernél is több választási plakátja van a pécsi polgármesternek + videó

Ezernél is több választási plakátja van a pécsi polgármesternek + videó

Plakát cunamival árasztotta el Pécset a város balliberális polgármestere. Becslések szerint több mint 1000 választási táblát tetetett ki a városvezető. A Momentum korábbi politikusa szerint, Péterffy kampányát olyan pénzből finanszírozzák, amely egy korábbi megkérdőjelezhető kifizetésből származik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!