2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napirend előtti felszólalások 13:00

Belföld

Schiffer: Tévedtem, hogy ezeket posztbolsevikoknak neveztem

Keményen bírálta Schiffer András a Facebookon a DK alelnökét. Vadai Ágnes vasárnap ugyanis azt üzente közösségi oldalán a Gyurcsány-párt szövetségeseinek, hogy aki Gyurcsány Ferenc ellen van, az a Demokratikus Koalíció és az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát a Fidesz mellett áll.

  • Schiffer: Tévedtem, hogy ezeket posztbolsevikoknak neveztem

Megnyugtatok mindenkit, Gyurcsány marad - ezt írta ki közösségi oldalára a DK alelnöke. Vadai Ágnes az elmúlt napok eseményeire reagált, miszerint Gyurcsány Ferenc semmilyen közjogi tisztségre nem törekszik kormányváltás esetén. A kijelentést több ellenzéki politikus is üdvözölte.

Az önmagát „a legeurópaibb pártként” meghatározó DK alelnöke, országgyűlési képviselője leszögezte:

„nem javaslom, hogy valaki ezen az oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson. Aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van. Hogy a DK elnöke most nem kíván miniszterelnök vagy kormánytag lenni, azzal a közös ügy iránti elkötelezettségét bizonyítja; aki meg ezt úgy mondja el, hogy Gyurcsány visszavonul, az meg az ellenkezőjét”

Vadai úgy fogalmazott, Gyurcsánynak vezető szerepe lesz egy új Magyarország megteremtésében. És meg fogja találni a módját. Tudom. Mert ismerem.

Ezt később az ATV műsorában is megerősítette: 

Schiffer András, az LMP volt politikusa erre reagálva úgy fogalmazott:

tévedett, amikor ezeket posztbolsevikoknak nevezte. Legalábbis ami a poszt előtagot illeti.

Akár házelnök is lehet Gyurcsány Ferenc

Akár házelnök is lehet 2022-től Gyurcsány Ferenc, amennyiben az ellenzéki összefogás megnyeri az országgyűlési választásokat. Erről beszélt Híradónknak a DK szóvivője. Barkóczi Balázs hangsúlyozta: a pártelnök ugyan ígéretet tett arra, hogy nem készül kormányzati szerepre, ez azonban nem jelenti azt, hogy semmilyen egyéb közjogi pozíciót nem fog vállalni. Hozzátette: ilyen közjogi pozíció lehet a DK frakciójának vezetése, vagy akár a házelnöki tisztség is.

Fekete-Győr: Vadai szavazók százezreit sértette meg

Vadai Ágnes szavazók százezreit sértette meg a mondataival. Így reagált a Momentum elnöke a DK alelnökének facebook posztjára, amelyben Vadai Ágnes azt fejtegette, hogy aki a DK ellen van az az ellenzéki összefogás ellen is van, ezzel együtt pedig a Fideszt támogatja. Fekete-Győr András a Magyar hangnak azt mondta: ha valaki nem szereti Gyurcsány Ferencet még nem jelenti azt, hogy Orbán mellett lenne. Azt ugyanis szerinte a korábbi miniszterelnök, Gyurcsány is belátta, hogy az ő vezetésével nem tudna Magyarország megújulni. A politikus hozzátette: a DK elnöke 2010 előtt káoszba vezette az országot.

HírTV

 

KAPCSOLÓDÓ: 

Megosztja a pártokat Gyurcsány ígérete, miszerint nem vállal közjogi tisztséget

Gyurcsány megígérte, hogy nem pályázik majd a kormányzati szerepre

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újbudán is változás kell

Újbudán is változás kell

A kerület megállt a fejlődésben, egy helyben toporog, ami az élet minden területén megmutatkozik – erről beszélt a Magyar Nemzetnek Király Nóra, a Fidesz–KDNP újbudai polgármesterjelöltje.
Napirend előtti felszólalások - élőben a HírTV műsorán

Napirend előtti felszólalások - élőben a HírTV műsorán

Egynapos ülést tart ma az Országgyűlés. Interpellációk és az azonnali kérdések után vita lesz az európai ügyek bizottsága jelentéséről, amelyet a baloldal magyar érdekkel szembeni brüsszeli politikai akcióinak a feltárását célozta.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!