2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Országos jelentőségű ügy lett a XV. kerületi választás a baloldalon

A békés építkezést, a XV. kerület kiegyensúlyozott, nyugodt üzemeltetését és korrupciómentes fejlesztését nevezte a vasárnapi időközi polgármester-választás tétjének kampányzáróján a baloldal által támogatott jelölt, Németh Angéla. Fideszes riválisa ezzel szemben úgy látja, a kerület hatalmas lemaradásban van számos területen, ezért változásra van szükség a polgármesteri poszton.

  • Országos jelentőségű ügy lett a XV. kerületi választás a baloldalon

Csaknem félórás műsort kaptak a Németh Angéla kampányzárójára összegyűlt érdeklődők

„Mindennel foglalkozik a Fidesz, csak az emberekkel nem, nem mernek az emberek közé menni a politikusaik, mert leköpnék őket” – fogalmazott az MSZP választmányi elnöke, aki elsőként lépett a színpadra. Kunhalmi Ágnes arról beszélt, a XV. kerületi időközi polgármester-választásnak országos tétje van.

„Nem ülhetünk ölbe tett kézzel, ma a fél ország a XV. kerületre figyel. Ez nemcsak a kerületiek ügye, ez a hazai baloldal és az egész ellenállásnak az ügye. Meg lehet törni a Fidesznek a sikerszériáját és meg is kell törni, védeni kell a körzetünket, védeni kell az embereket, akik itt laknak. Ez az ország és a XV. kerület is többet érdemel. Hajrá Angéla, hajár csajok” – tette hozzá.

A DK alenöke, Vadai Ágnes is a voksolás országos jelentőségéről beszélt. „Ő a hírnők, az ő győzelme vasárnap valami egészen újnak tud lenni a kezdete, amiről mi nagyon régóta beszélünk. Hogy együtt, félretéve mindent, megtalálva egy alkalmas jelöltet, Németh Angélát, képesek vagyunk felülkerekedni és nem azért, mert nekünk polgármesteri pozíciók kellenek, hanem az itt élőket és az országban élőket szeretnénk szolgálni” – mondta az országgyűlési képviselő.

A baloldali pártok által támogatott, a Szolidaritás és a Rászorulókat Támogatók Egyesülete színeiben induló jelölt is emelte a tétet a helyi szintről. „Nagy a tét, mert most vasárnap lehetőségünk van egyértelmű választ adni, kiállhatunk a kerületünkért. Példát mutatva ország-világ számára, hogy nem lehet minket megfélemlíteni és nem kérünk helytartót a fejünk felé, fölé. László Tamás azt mondja, hogy barátságos viszonyban van a kormánnyal, mindenkinek a képzeletére bízom ezt a szokásos dicsekvés, vagy fenyegetés a kerületünkre nézve” – hangoztatta Németh Angéla.

„A deák utcai rendelőt azonnal újranyitnám, a Hősök utcai rendelő építését pedig elkezdeném” – fogalmazott László Tamás a Hír TV-nek. A Fidesz jelöltje azt mondta, hogy a korábbi vezetés miatt az egészségügy mellett számos területen hatalmas a lemaradása kerületnek.

„Meg fogjuk szilárdítani a közrendet és el fogjuk érni a köztisztaságot, amire minden itt élő ember vágyik. A másik, hogy az elmúlt négy évben lemaradtunk minden tekintetben, nincsen fejlesztés, nincs fejlődés a kerületben, ezzel szemben bármerre megyünk a fővárosban, mindenütt beruházásokat látunk” – tette hozzá a polgármesterjelölt.

A XV. kerületben azért kell időközi polgármesterválasztást tartani, mert a kerület korábbi első embere, Hajdú László április óta a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!