2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Orbán Viktor: 2024 reményteljes év lesz + videó

A magyar emberek idén azért dolgoztak, hogy ne legyen rosszabb, vagyis meg tudják védeni azt, amit már elértek – ezt nyilatkozta a kormányfő szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában. Orbán Viktor a jövő évet reményteljes esztendőnek nevezte. Azt mondta: azon fog dolgozni a kormány, hogy minden jobb legyen.

  • Orbán Viktor: 2024 reményteljes év lesz + videó

A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a nemzeti konzultáció kapcsán elmondta, hogy mindenkire szükség van, akinek fontos Magyarország szuverenitása, egyúttal arra kérte az embereket, hogy szánjanak néhány percet a hazára, és töltsék ki a kérdőívet.

Én harcolni fogok, a magyar kormány harcolni fog. Nehéz csatában vagyunk. Mindenkire szükségünk, mindenkire szükségem van akinek fontos Magyarország függetlensége, szuverenitása, fontos a haza, fontos a gyereke, fontos az unokája, mindenkinek a támogatása kell, mert ez a nehéz tárgyalásokban erőt ad Magyarországnak és így a magyar kormánynak – hangsúlyozta a miniszterelnök. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy minden politikai vita mélyén a szuverenitás rejtőzik, amely röviden annyit tesz, hogy a magyarok sorsáról csak a magyarok dönthetnek. Beavatkozási kísérletek azonban ma is vannak, a dollárbaloldal és a dollármédia ügye pont erről szól.

Az az ország érdeke, hogy olyan egyértelmű és világos szabályok legyenek amelyeket nem lehet kijátszani. Hogy az még egyszer ne fordulhasson elő, egyszer csak itt áll a magyar nép és a választás után tudja meg, hogy egyébként dollármilliókkal akarták az ő döntését befolyásolni a baloldali pártokon keresztül, szóval ez így nem jó ezért a szuverenitásvédelem érdekében a parlamentnek kell hoznia néhány döntést – mondta Orbán Viktor. 

A kormányfő úgy értékelt: hosszú évek óta 2023 volt a legveszélyesebb, az infláció, a szankciók és az energiaválság miatt.

Most 24 egy reményteljes esztendő, ott márt nem azért fogunk dolgozni, hogy ne legyen rosszabb hanem azért fogunk dolgozni, hogy jobb legyen és ennek megvannak az első jelei hogy ez a reményteljes esztendő ez nem csak egy vágyálom, hanem ez elérhető lehetőség.

Orbán Viktor szerint a felívelésnek megvannak az első jelei, hogy ez nemcsak egy vágyálom, hanem elérhető lehetőség is, hiszen a nyugdíjakat mindenképpen 6 százalékkal emeli a kormány, akkor is, ha kiderül, hogy csak 5 százalék az infláció. A miniszterelnök kiemelte, februárban ki tudják fizetni a már megemelt 13. havi nyugdíjat, a gazdaság szereplői pedig a minimálbér és garantált bérminimum 10-15 százalékos emeléséről döntöttek.

Ukrajna uniós tagsága, a csatlakozásról szóló tárgyalások megkezdése, ma nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

– mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szavai szerint, az Európai Uniónak először stratégiai partnerségi megállapodást kell kötnie Ukrajnával, az ország támogatását pedig az uniós költségvetésen kívül, átlátható módon kell megoldani. Orbán Viktor azt javasolta, hogy Ukrajna európai uniós tagságának tárgyalásáról, ne szülessen döntés a két hét múlva esedékes találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!