2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Orbán Viktor: „Magyarország a magyaroké, a magyar munkahelyek a magyaroké” + videó

A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár, ezt pedig az a nemzetbiztonsági jelentés is megerősítette, amelyet a kormány kezdeményezésére nem rég nyilvánosságra hoztak – erről beszélt a miniszterelnök a pénteki rádió interjújában. A kormányfő szerint idegenrendészeti szigorításra van szükség a növekvő migrációs nyomás miatt. Az illegális bevándorlás mellett téma volt még az ukrajnai háború és a nemzeti konzultáció is amely kapcsán Orbán Viktor azt mondta: egy egység jöhet létre, amely segítséget nyújt a magyar kormánynak Brüsszelben.

  • Orbán Viktor: „Magyarország a magyaroké, a magyar munkahelyek a magyaroké” + videó

Ez egy olyan jelentés, amely felrajzol egy félelem teli horizontot és megerősít bennünket abba, hogy azt kell tennünk, amit eddig tettünk – ezt mondta a miniszterelnök a nemrég a kormánypártok kezdeményezésére nyilvánosságra hozott nemzetbiztonsági jelentésről, amely a déli határnál megjelenő kockázatokról, a terrorizmus és az illegális bevándorlás összefüggéséről szól.

A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár. Az illegális bevándorlók egyre agresszívebbek, és egyre durvább eszközökkel próbálnak átjutni a határkerítésen – fogalmazott Orbán Viktor.

E mögött a radikalizálódás mögött valójában terrorszervezetek megbízottjaik, aktivistáik állnak, tehát nem magától radikalizálódik, súlyosbodik erőszakosodik a helyzet a déli határainknál, hanem ezt kiképzett emberek fűtik, alakítják, szervezik

Ha egyszer beengedjük a migránsokat, akkor többet nem lehet őket kitenni – tette hozzá a kormányfő. Orbán Viktor azt is elmondta: nem érti, hogy a baloldal miért támogatja a migrációt, hiszen ebben az ügyben nemzeti egységre lenne szükség.

Hála a jó istennek, hogy nem arról kell gondolkodnom, hogy mit kell tennem egy olyan országban, amelyben már ott él a lakosság 10-20 százalékát kitevő migrációs közeg

Magyarországnak azért kell hálát adni, mert helyén volt az eszünk, amikor kellett – szögezte le a miniszterelnök.

Mint mondta, nekünk az a dolgunk, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, mint a nyugatiak, de azt sem szeretnénk, hogy ők mondják meg, mi hogyan csináljuk. A miniszterelnök szerint az előttünk álló hónapoknak és az uniós választásoknak is ez lesz a tétje.

Ha a nemzeti konzultáción megkapjuk a megerősítést, úgy mint korábban a népszavazáskor, mert ebben az ügyben már az is volt, akkor a magyar kormány szerintem ki tud tartani.

Orbán Viktor szólt arról is: a magyar jogszabályokat folyamatosan meg kell vizsgálni, mert erősödik a migrációs nyomás. Leszögezte: idegenrendészeti szigorításra van szükség.

Magyarország a magyaroké, a munkahelyek a magyarokat illeti meg, a szabályokat, hogy hogy élünk ebben az országban a magyaroknak kell meghatározni, és egy ezt szolgáló, egy ezt megtámasztó új idegenrendészeti törvényre van szükség, amit be is nyújtottunk a parlament elé, még ebben az évben el fogjuk fogadni. 

A miniszterelnök beszélt az orosz-ukrán helyzetről is. Elmondta: szerinte a háború tönkreteszi Európát, és ő nem is támogatja hogy hazánk fegyvereket küldjön Ukrajnába. A kormányfő hozzátette: humanitárius eszközökkel szívesen segítenek, de a fegyverszállítás Magyarország számára a gazdasági csőddel egyenlő következményekkel járna.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2023. november 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

KAPCSOLÓDÓ: 

„Amatőrök voltunk” - nagy mosolyt csalt az arcokra Orbán Viktor + videó

„Nyugat-Európában ma természetes, hogy a liberálisok az új kommunisták” + videó

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!