2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

November közepén lehet vita a letelepedési kötvényekről

2016. október 24., hétfő 20:44

Bár a Jobbik a letelepedési kötvények módosításához köti az alaptörvény hetedik módosításának megszavazását, a kormánypártok elválasztanák egymástól a két ügyet.

Kósa Lajos azt mondta, az offshore cégeknek extra profitot hajtó papírok ügyéről az államháztartási törvény módosításánál vitáznának a parlamentben. A Fidesz frakcióvezetője kitart amellett, hogy a gazdag migránsok magyarországi letelepedését és schengeni szabad mozgását lehetővé tevő papírok ügye gazdasági kérdés, annak nincs köze a bevándorláshoz.

„Ezt vitát, ami alkalmatlan tárgyon elkövetett vita, a parlament plenáris ülésén lehet az államháztartási törvénnyel levitatni, értelmes parlament által kezelt keretek között. De ez a törvény még egyeztetés alatt van, nem emiatt, hanem más államháztartási kérdések miatt, és legkésőbb november közepéig jön be a Házhoz” – jelentette ki Kósa Lajos.

Mint arról korábban beszámoltunk, Vona Gábor a letelepedési kötvényekkel összefüggésben arról beszélt az Országgyűlésben napirend előtt, hogy Németh Szilárdnak láthatóan hónapok kellenek ahhoz, hogy megértse, amit mond. A propagandaminiszter helyettese válaszul Kádár Jánoshoz hasonlította Vona Gábort.

Apáti István az azonnali kérdések órájában pedig úgy fogalmazott: a fideszeseknek csak a saját zsebpénzükről kellene lemondani a letelepedési kötvények kivezetésével. Személyeskedéssel válaszolt a kötvénybiznisz ötletgazdája Apáti Istvánnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!