2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

„Rogánnak egy dolga lenne, azt mondani, hagyjuk ezt az egészet”

2016. október 24., hétfő 18:32, frissítve: hétfő 20:11

A fideszeseknek csak a saját zsebpénzükről kellene lemondani a letelepedési kötvények kivezetésével a Jobbik szerint. Személyeskedéssel válaszolt a kötvénybiznisz ötletgazdája Apáti Istvánnak.

A Jobbik országgyűlési képviselője az azonnali kérdések órájában azt szerette volna megtudni Rogán Antal propagandaminisztertől, hogy az általa kitalált papírokból mennyi haszna származott. Apáti István szerint annak is ki kell derülnie, hogy ki járt még jól a korrupciógyanús ügylettel – amelynek a megszüntetését szabta feltételéül az ellenzéki párt a kvótaellenes alaptörvény-módosítás támogatásához. „Önnek egy dolga lenne, miniszter úr. Odamenni Orbán Viktor miniszterelnökhöz, és azt mondani, hogy miniszterelnök úr, hagyjuk ezt az egészet, kiszállok ebből az egészből, majd megoldjuk másképp, ne legyen ez az akadálya az alkotmánymódosításnak. Ahogy hatályon kívül helyezik az erről szóló jogszabályukat, ahogy kétharmaddal kizárjuk, hogy újra be tudják vezetni, meg fogjuk szavazni az alkotmánymódosítást. Neveket akarunk hallani. És tudja, mi a szomorú tisztelt Rogán Anatal? Hajdan olyan férfiak vezették ezt az országot, akik, ha kellett, az életüket áldozták a hazáért. Önöknek csak a pénzről kellene lemondani, ezen gondolkozzanak el” – fogalmazott.

A sajtó figyelmét a legutóbb luxus helikopterezéssel kivívó Rogán Antal szerint semmi haszna nincs a papírokból, csak az, hogy a Jobbik ezzel kapcsolatos kérdéseire kell válaszolgatnia. A propagandaminiszter számon kérte az ellenzéki politikust, amiért ígéretével ellentétben nem vonult vissza a parlamentből, amikor nem választották meg Jobbik-alelnökké. „Úgy látom, nem váltak be a számításai képviselő úr, és mégiscsak kényelmesebb öltöny meg a parlamenti szék, csak gondolom ennek érdekében rakkolni kell, és a Jobbik új gazdájának a kérdéseit teljesítve itt kérdéseket kell feltenni a parlamentben” – reagált a miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!