2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Németh felfogóképességén élcelődött Vona

2016. október 24., hétfő 15:39, frissítve: hétfő 16:16

Személyeskedésektől sem voltak mentesek a hétfői a napirend előtti felszólalások.

Vona Gábor a letelepedési kötvényekkel összefüggésben arról beszélt, hogy Németh Szilárdnak láthatóan hónapok kellenek ahhoz, hogy megértse, amit mond. A Jobbik elnöke emlékeztetett rá: a fideszes politikus áprilisban még nem értett egyet vele, pedig most az ellenkezőjét állítja, vagyis úgy tűnik, mostanra értette meg mondanivalója lényegét. Vona hozzátette: szerinte a letelepedési kötvényt meg kell szüntetni, és ha ezt Németh Szilárd február-márciusra megértené, akkor az egész ország nagyon hálás lenne neki.

„Kérem, hogy döntsenek: a gazdag migránsok pénze fontosabb, vagy pedig az ország megvédése. November 8-án majd önöknek is erről kell dönteniük. Az, hogy önök már erről egy hete gondolkodnak, megmutatja az orbánizmus valódi arcát. A felszínen megy a nagy duma, »a hazát megvédjük« és a többi, de az egész rendszernek a lényege nem más, mint a lopás. Az orbánizmus nemzeti színű szalagba kötött, csomagolt hazudozás, lopás, osztogatás, fosztogatás” – jelentette ki a Jobbik elnöke.

A propagandaminiszter helyettese válaszul Kádár Jánoshoz hasonlította Vona Gábort. Azzal vádolta a Jobbik elnökét, hogy pénzért mindenre képes. „Tisztelt elnök úr, ön egy mai lapinterjúban azt mondta, úgy fogalmazott, hogy »aki nincs ellenem, az jelen pillanatban velem van«. Az egykori nemzeti párt elnöke tehát október 23-a másnapján gyakorlatilag Kádár Jánost idézi. Nem tudjuk, hogy ki, mennyiért és miért késztette a Jobbikot irányváltásra, de az jól látszik, hogy az egykori nemzeti párt a pénzért és a hatalomért mindenre képes” – fogalmazott Dömötör Csaba.

Tekintse meg a napirend előtti felszólalásokat:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!