2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Nemzeti konzultáció: 1,2 millió felett a kitöltött és visszaküldött ívek száma + videó

Már csaknem 1,2 millióan küldték vissza a Magyarország szuverenitásáról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet. A hírt Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár jelentette be közösségi oldalán.

  • Nemzeti konzultáció: 1,2 millió felett a kitöltött és visszaküldött ívek száma + videó

Napról napra növekszik a nemzeti konzultációt kitöltők száma. Eddig másfél millióan foglaltak állást például hazánk szuverenitásának védelme kérdésében. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint ez azért is kiemelten fontos, mert az európai baloldal képviselői folyamatosan azon dolgoznak, hogy megkerüljék az emberek akaratát.

,,Korányi Dávid színre lépése – újbóli színre lépése – és megjegyzései teljesen nyilvánvalóvá teszik, hogy a magyar és az európai baloldal folyamatosan azon dolgozik, hogy Magyarország ne kaphassa meg a neki járó forrásokat és a magyarok úgy táncoljanak, ahogy ők fütyülnek.” 

– hangsúlyozta az államtitkár.

Korányi Dávid szervezete, az Action for Democracy ugyanis újabb lejárató hadjáratot indított Magyarország ellen. Korányi Dávid szerint stratégiai hiba volt feloldani a hazánknak járó uniós források egy részét. A szervezet vezetője úgy fogalmazott, hogy diplomáciai csőd volt Magyarországot jutalmazni.

A konzultáció kiemelt témája az ukrajnai háború finanszírozása, illetve a migráció kérdése is. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója már többször világossá tette, hogy Magyarország elutasítja a migránsok betelepítését.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese pedig arról beszélt, hogy Brüsszel veszélybe sodorná a gazdákat és az embereket a génmódosított és tiltott vegyszerekkel kezelt ukrán gabonával. Zsigó Róbert szerint olyan uniós vezetésre van szükség, amelyik kiáll a gazdák és az agrárium védelme mellett, a nemzeti konzultáció kitöltésével pedig ezt az üzenetet kiemelten átadhatjuk Brüsszelnek.

Mi Magyarországot és a magyar élelmiszereket GMO mentesnek és biztonságosnak szeretnénk megőrizni. Bár eddig mindent megtettünk, hogy enyhítsük a kárt, Brüsszel azonban nem az európai gazdák mellé állt, helyette továbbra is a rossz minőségű ukrán gabona behozatalát erőltetik. – mondta Zsigó Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A nemzeti konzultációt postai úton és online formában is január 10-ig lehet kitölteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!