2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Nagy Attila Tibor: Magyar Péter-őrület van és ez rossz az összes ellenzéki pártnak+ videó

Az összes ellenzéki pártnak rosszat tesz a Magyar Péter őrület – ezt mondta az ATV műsorában egy politikai elemző. Nagy Attila Tibor szerint: jelenleg "Varga Judit volt férjének megnyilvánulásai" uralják a közbeszédet, ami a baloldal számára is kihívást jelent.

  • Nagy Attila Tibor: Magyar Péter-őrület van és ez rossz az összes ellenzéki pártnak+ videó

Nagy Attila Tibor, politikai elemző, Méltányosság Politikaelemző Központ: "Most Magyar Péter-őrület van. Tehát most nagyon... A hívek tényleg nagyon rajonganak érte - legalábbis egy részük. Ez viszont rossz az összes ellenzéki pártnak."

A politikai elemző arról beszélt az ATV Start műsorában, hogy a baloldali pártok csak veszíthetnek Magyar Péter politikai karrierjének felemelkedésével. Hozzátette, éppen az ettől való félelemmel magyarázható az MSZP, a DK és a Párbeszéd villámgyors összefogása, amelyet csütörtökön jelentettek be a pártok.

Nagy Attila Tibor: "Mivel a figyelem elvonása azért mindenkit sújt, még a Demokratikus Koalíciót is, ezért jogos a félelem, hogy a DK is szavazatveszteségtől fél. Ezért most megpróbálnak ez ellen tenni. Illetve, hogyha balul üt ki az Európai Parlamenti választások eredménye, akkor mondhatják, hogy dehát nem én egyedül vallottam kudarcot, hát ott volt a másik kettő is."

Egyet ért ezzel Márki-Zay Péter is. A Mindenki Magyarország Néppárt elnöke a Hírtv-nek adott interjúban elmondta, Magyar Péter lehetséges új pártja az ellenzéki pártoktól vehet ez szavazókat.

Márki-Zay Péter, elnök, Mindenki Magyarországa Néppárt: "Ha neki lesz egy pártja, akkor biztos, hogy nagyon sok szavazatot fog valamennyi ellenzéki párttól elvenni. Én azt gondolom, hogy azon belül pedig a jobboldali ellenzéki pártoktól valószínűleg többet. Tehát minket, a Mindenki Magyarországa Néppártnál ezt természetesen érinthet."

Bencsik András, újságíró a Sajtóklub című műsorban pedig arról beszélt, hogy Varga Judit volt férjét a baloldal politikai megmentőnek gondolja, ezért így fogalmazott: "Tehát egy új Gyurcsányt produkáltak. Emlékezzetek vissza Márki-Zay Péterben ilyen messiást látott a baloldal. Aztán nagyot bukott és ejtették. Hát bohóckodik a szerencsétlen, de már senkit nem érdekel. Most találtak egy új messiást. Őt építik föl."

A Századvég Kutatóintézet igazgatója szerint nem a Fideszt, hanem az ellenzéket gyengíti a baloldal új "messiása". Megadja Gábor az Origónak azt nyilatkozta, hogy az ellenzék már szívesen szabadulna Magyar Pétertől, de nem tud.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!