2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

MSZP: Kizárt, hogy Orbán nem tudott róla

2016. augusztus 24., szerda 14:15, frissítve: szerda 16:12

Elképzelhetetlen, hogy Orbán Viktor nem tudott Mengyi Roland visszaéléseiről – állítja a szocialisták országos választmányi tagja.

Bárány Balázs szerint az ügyészség végre megtette a fideszes politikus felelősségre vonásához szükséges első lépést, így már csak a kormánypárti képviselők tudják megakadályozni a nyomozást, ha nem függesztik fel a korrupciós ügybe keveredett társuk mentelmi jogát.

A 168 Óra írt arról, rendőrségi jegyzőkönyvek alapján, hogy a fideszes Mengyi Roland legalább egy cégtől kenőpénzt kért, EU-s támogatásokért cserébe.

„Ha igaz az, amit Mengyi Roland mond: a Fideszből mind a mai napig senki nem kereste meg azzal, hogy adja le a párttagkönyvét, mondjon le minden Fideszben betöltött pozíciójáról, mondjon le a mandátumáról, lépjen ki a pártból, és simán tűnjön el a közéletből. Talán nem véletlenül van az, hogy az emberek kétharmada úgy gondolja, hogy a Fidesz korrupt párt” – mondta Bárány Balázs.

Közleményben tagadja a szocialisták vádját a Fidesz. A kormánypárt azt írja: zéró toleranciát hirdettek a korrupcióval szemben, és azonnali vizsgálatot indítottak Mengyi Roland ellen is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!