2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Kaszálnak a baloldali tanácsadók Kispesten

A baloldali polgármester panaszai ellenére több mint tízmillió forintot fizetett ki tanácsadásért.

  • Kaszálnak a baloldali tanácsadók Kispesten

„Egy nagy kövér NULLA. Ennyit ad vissza a Kormány abból, amit elvett Kispesttől” – ezzel kezdte bejegyzését a közösségi oldalán Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere. A politikus többek között arról írt, hogy a kerülete mennyire rossz anyagi helyzetben volt már a tavalyi évben is.

A baloldal emberei jól keresnek

Ehhez képest azonban az AdatRadar kiderítette, hogy a baloldal emberei kifejezetten jól kerestek. Minden kiadott juttatást összesítve

a kispesti önkormányzat hozzávetőleg 12,5 millió forintot fizetett ki tanácsadóknak.

Dr. Béja Julianna az oldalnak elárulta, hogy Varga Attila párbeszédes alpolgármester 2020-ban bruttó 700 ezer forintot kapott. Emellett Gajda a civil pályázatokkal kapcsolatos tanácsadások címén 2019 és 2021 között körülbelül 5 millió forintot fizetett ki az önkormányzat két tanácsadójának. Közülük az egyik a DK-s Molnár Attiláné volt.

A lista tovább folytatódik

A fentiek mellett további 1,7 millió forintot kapott Pál Tibor, a IX. kerület korábbi szocialista polgármestere a „Kispest és Ferencváros közötti kapcsolatok erősítéséért”. Szintén juttatásban részesült – mégpedig 1,2 millió forintban – a momentumos Sziklai Zsolt az „informatikai és információs nyilvánossági” tanácsadásáért.

A lista tovább folytatódik, 2021. április 1-jétől határozatlan ideig havi 450 ezer forintban részesül a Práter Ingatlankezelő Bt. két tagja is ingatlangazdálkodási tanácsokért. Év végéig ez 4,5 millió forintot jelent. A szóban forgó cég ugyanarra a IX. kerületi címre van bejegyezve, mint egy azonos nevű és profilú kft., ami ellen 2018-ban végelszámolást hajtottak végre. Ugyanebben az évben alapította az utóbb említett betéti társaságot Ábel Csaba és Ábel Máté.

AdatRadar/Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Kárt okozna Magyarországnak egy baloldali kormány Kína-ellenes retorikája?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!