2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Jobbik: Orbán egy Rákosi-diktatúrát épít

2017. október 7., szombat 16:40

A Jobbik harcolni fog az Orbán Viktor vezette gengszterkormány diktatúrája ellen.

Így reagált Szilágyi György a pártok gazdálkodását szigorító rendeletre. A Varga Mihály által jegyzett módosítás csökkentené azoknak a pártoknak az állami támogatását, amelyek gazdálkodásukban törvényt sértettek.

A dokumentum éppen azután jelent meg, hogy a Jobbik ellen ügyészségi vizsgálat indult az állami számvevőszék bejelentése után, az ÁSZ szerint a Jobbik akadályozta gazdálkodásának ellenőrzését. A párt országgyűlés képviselője szerint azért próbálják ellehetetleníteni őket, mert a Jobbik a kormány egyetlen lehetséges kihívója a jövő évi választáson.

„Orbán Viktor úgy néz ki, hogy megpróbálja megfordítani az időt. Jelen pillanatban egy kádári diktatúrában élünk, és haladunk a Rákosi-féle diktatúra felé, Orbán Viktor egy Rákosi-diktatúrát akar kiépíteni Magyarországon. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ez ellen harcolni fog minden eszközzel, minden törvényes eszközzel még akkor is, ha ellenünk törvénytelen eszközöket alkalmaznak”  – jelentette ki szombaton Szilágyi György országgyűlési képviselő.

Előre megírt forgatókönyv

A párt szóvivője szintén ma arról beszélt, egy előre megírt, orbáni forgatókönyv részének tartják az ellenzéki párt ellen induló ügyészségi vizsgálatot. „Gyakorlatilag egy ötvenes évekre hajazó koncepciós eljárás része a pénteki rendeletmódosítás, amely arról szól, hogy ha egy párt, amely esetleg jogsértést követ el, ami a Jobbik esetében természetesen nem áll fent, akkor a büntetést szinte azonnal adó formájában be lehet hajtani. A folyamat elején az áll, ami a számvevőszéknél található, amely kreált egy balhét, egy műbalhét a Jobbikkal kapcsolatban, az ügyészség most eljátssza a nyomozást, és úgy tűnik, a kormányzat már a büntetést szövegezi” – fogalmazott Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.

Fehérgalléros gengszterek
A Fidesz által vezetett, fehérgalléros gengszterekből álló kormány maga alá gyűrte a teljes államigazgatást – mondta a Jobbik frakcióvezetője Newsroom című műsorunkban. Bővebben>>>
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!