2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Híradó 12:00

Jobbik: Az orbáni forgatókönyv része a párt elleni nyomozás

2017. október 7., szombat 10:11, frissítve: szombat 10:41

Egy előre megírt, orbáni forgatókönyv részének tartja a Jobbik szóvivője az ellenzéki párt ellen induló ügyészségi vizsgálatot.

A nyomozást pénteken rendelték el, miután az ÁSZ bejelentést tett – a számvevőszék ugyanis, szokatlan módon, ellenőrizni akarta a párt első féléves gazdálkodását, ám a törvényben biztosított öt helyett mindössze egy napot adott a Jobbiknak, hogy benyújtsa a kért dokumentumokat. A párt képviselője hiába próbálta meg személyesen átadni az adatokat, nem vették át tőle, az elektronikus felület pedig már nem működik.

Közben nem sokkal azután, hogy az ügyészség döntött a nyomozásról, a Magyar Közlönyben megjelent Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter legújabb rendelete, amely szerint annak a pártnak, amelyik a gazdálkodása során törvényt sértett, csökkentik a központi költségvetési támogatását, ha pedig nem fizeti be a bírságot, azt a NAV hajthatja be.

„Gyakorlatilag egy ötvenes évekre hajazó koncepciós eljárás része a pénteki rendeletmódosítás, amely arról szól, hogy ha egy párt, amely esetleg jogsértést követ el, ami a Jobbik esetében természetesen nem áll fent, akkor a büntetést szinte azonnal adó formájában be lehet hajtani. A folyamat elején az áll, ami a számvevőszéknél található, amely kreált egy balhét, egy műbalhét a Jobbikkal kapcsolatban, az ügyészség most eljátssza a nyomozást, és úgy tűnik, a kormányzat már a büntetést szövegezi” – mondta Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.

A Fidesz által vezetett, fehérgalléros gengszterekből álló kormány maga alá gyűrte a teljes államigazgatást – mondta a Jobbik frakcióvezetője Newsroom című műsorunkban. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!