2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Jobbikos és MSZP-s szerződéseket is elvittek a Mahirtől

,

2017. június 16., péntek 16:43, frissítve: péntek 17:01

Nemcsak a Jobbik, hanem egyebek közt az MSZP-vel kötött szerződéseket is elvitték csütörtökön az adóhivatal nyomozói a Mahir Citypostertől. Ezeken túl a céget képviselő ügyvéd, Magyar György szerződéseit is lefoglalták. A Simicska Lajos érdekkörébe tartozó kft.-nél már jártak a héten fegyveres adónyomozók, de akkor más papírokat vittek el. A Mahir tanácsadója szerint most olyan szerződésekre is kíváncsiak voltak a revizorok, amelyekre eddig nem. A társaság koncepciózusnak tartja az adóhivatal eljárását.

Nyolc revizor és két autó, a csomagtartó pedig papírokkal tele: több ezer oldalnyi irattal távoztak keddre virradó éjjel az adóhivatal munkatársai a Mahir Cityposter telephelyéről.

A Simicska Lajos érdekkörébe tartozó kft.-nél már jártak a héten fegyveres adónyomozók, de akkor más papírokat vittek el. A Mahir tanácsadója szerint most olyan szerződésekre is kíváncsiak voltak a revizorok, amelyekre eddig nem. A Mahir koncepciózusnak tartja az adóhivatal eljárását.

„Mi veletek leváltjuk őket!” – hirdeti a Jobbik plakátja. Április eleje óta országszerte mintegy 2500 ilyen óriásplakát és több száz hirdetőoszlop köszön vissza az utakon. Az adóhivatalt elsősorban emiatt érdekelheti a Simicska Lajos-féle plakátcég működése. Hétfő éjjel még célzottan annak az időszaknak az iratait foglalták le, amely egybeesik a Jobbik kampányával, csütörtökön már az elmúlt másfél év dokumentumait kérték ki.

„Az, hogy a revizorok másfél éves átfogó ellenőrzésre jönnek, önmagában nem lenne rendkívüli, hiszen semmilyen titkolnivalója nincsen a cégnek. Ami különlegessé, szokatlanná, vagy mondhatjuk azt, hogy koncepciózussá teszi a folyamatot, az, hogy megcserélődött az általános ellenőrzés és a bűnügyi nyomozásnak az elindulása, illetve hogy a sajtó minderről hamarabb beszámolt, sőt a végeredményét is megelőlegezte ezeknek a vizsgálatoknak” – jelentette ki Puskár Anett, a Mahir Cityposter Kft. tanácsadója.

A 24.hu írta meg, hogy a Jobbik szerződései mellett az MSZP-vel, illetve a Magyar György ügyvéddel kötött iratokat is elvitték. Ezt a Mahir megerősítette.

„Ahhoz hasonlít, minthogyha egy orvost azért akarnának felelősségre vonni, mert egy valakinek nem tetsző beteget akar meggyógyítani” – így értékelte Magyar György azt, hogy az ő irodájával kötött szerződéseket is kikérte a NAV. Az ügyvéd úgy látja, hogy az adóhivataltól valakik belső információkat szivárogtatnak a nyomozásról.

„Visszaélés gyanúja is fölmerül a vonatkozásban, hogy a média egy része, feltehetően kormánypárti része, előbb tudott erről a vizsgálatról, mint hogy bárkit is értesítettek volna róla. Ez fölvetheti a hivatali visszaélés gyanúját, és ismeretlen tettes ellen nagy valószínűséggel feljelentést kell tenni” – mondta a Mahir Cityposter jogi képviselője.

A Hír TV érdeklődött a nyomozásról a NAV sajtóosztályánál is, de a hatóság továbbra sem ad tájékoztatást a részletekről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!