2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Ismét megjelent a NAV a Mahirnál

,

2017. június 15., csütörtök 19:12, frissítve: csütörtök 19:21

Revizorok jártak a Mahir Cityposter Kft. telephelyén. Információink szerint a hirdetőcégnél a Jobbik plakátkampányával kapcsolatos iratokat kerestek az előre bejelentett vizsgálatkor. A Hír TV tulajdonosának érdekkörébe tartozó kft.-nél már jártak a héten adónyomozók, de akkor más papírokat vittek el. A Mahir tanácsadója szerint most olyan szerződésekre is kíváncsiak voltak a revizorok, amelyekre eddig nem.

Már a nyomozás megkezdése előtt megírta a kormányközeli Magyar Idők, hogy vizsgálatot rendeltek el a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposternél. Hétfő este fegyveres pénzügyőrök több mint 10 ezer oldalnyi dokumentumot foglaltak le.

A kancelláriaminiszter nem kommentálta, hogy jobban értesült a nyomozás tényéről a kormánypárti sajtó, mint maga az érintett cég.

– Tehát nem tudom az ügyet kommentálni, mert ezt a NAV-nak kell...
– De a Magyar Idők mégis tudott erről?
– Igen, de én, mint talán tudja…
– De folyamatban lévő eljárás részleteit…
– De nem vagyok a Magyar Idők szerkesztője, de ellenben úgy emlékszem, hogy Liszkay főszerkesztő úr valamikor a Magyar Nemzethez és a Hír TV-hez kötődött, ha megkérdezi, biztos kap rá választ a régi ismeretség okán. Tehát bizonyára összehozom egymást, összehozom önöket, és akkor megbeszélhetik, de bevallom őszintén, nem foglalkozom szerkesztői tevékenységgel még egyelőre.

A fegyveres pénzügyőrök után ma reggel három adóellenőr végzett vizsgálatot a Mahirnál – érkezésüket ezúttal előre jelezték. Úgy tudjuk, a Jobbik plakátkampányához kapcsolódó iratokat, szerződéseket foglaltak le.

„– Ezt ugye nem gondolják komolyan?
– Szerettük volna megkérdezni, hogy milyen ügyben vizsgálódtak.
– Ezt ugye nem gondolják komolyan?
– Nem árulják el nekünk?…” – érdeklődtünk a NAV-osoknál...

A Mahir tájékoztatása szerint az ellenőröket szinte csak a maradék plakáthelyek eladására vonatkozó, úgynevezett last minute szerződések érdekelték – ilyenből több volt a Jobbiknak is. A cég tanácsadója szerint lehet összefüggés az ellenzéki párt kampánya és a nyomozás között.

„Erre utaló jelek lehetnek, nyilván az érdekes, hogy a cégek és ez a kampány mennyire a fókuszában áll a NAV-nak, az érdeklődésének, hiszen nem csak a Mahir Citypostert vizsgálják, hanem a Publimontot és az egész anyacéget, a Mahir Zrt.-t is már az ellenőrök” – nyilatkozta Puskár Anett, a Mahir tanácsadója.

A cég álláspontja szerint szokatlan az is, hogy már akkor bűncselekmény gyanújával nyomoztak, mikor adóhatósági vizsgálat el sem kezdődött. Ezért a Mahir panasszal él a házkutatás ténye és módja ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!