2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy szoknya egy nadrág 11:00

Belföld

Gulyás Gergely: Reálisan novemberben, de legkésőbb decemberre biztosan egyszámjegyű lesz az infláció

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta még a Kormányinfón, hogy év végéig maradnak a mostani gázárak. Gulyás Gergely beszélt még többek között a repülőtér megvásárlásáról, az ukrán nyelvtörvényről és a déli határnál egyre gyakrabban előforduló migránsok közötti fegyveres összetűzésekről is.

  • Gulyás Gergely: Reálisan novemberben, de legkésőbb decemberre biztosan egyszámjegyű lesz az infláció

Szerdán délután jelentette be a kormány legújabb intézkedéseit Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A teljes Kormányinfó és a Hír TV híradójának összefoglaló videója a cikk alján tekinthető meg.

Ukrajnától tettekre van szükség, nem csak szavakra

Gulyás Gergely kifejezte a reményét azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna valóban változtatni fog a magyarokat hátrányosan érintő oktatási törvényen és a nyelvtörvényen egyaránt. Szavak helyett tettekre van szükség, bízik benne, hogy visszaáll a korábbi jogi helyzet Ukrajnában - tette hozzá.

Mi a helyzet az uniós pénzekkel?

Origo: Az uniós pénzekkel kapcsolatban kitért arra is Gulyás Gergely, hogy jelenleg nagyobb esély van arra, hogy a hétéves költségvetési ciklus támogatásai előbb megérkeznek, mint a helyreállítási alap pénzei.

Karácsony vs autósok

Budapesten autósüldözés zajlik, karácsony Gergely harcot folytat az autóvezetőkkel szemben - mondta a miniszter. Hozzátette, hogy jövőre az önkormányzati választáson a fővárosiaknak erről a politikáról is dönteniük kell.

A baloldal fegyvereket küldene Ukrajnába, ha rajtuk múlna

Gulyás Gergely szerint a hazai baloldal háborúpártiságára ad bizonyítékot az is, hogy Dobrev Klára David Pressmannal egyeztetett. A miniszter szerint, ha rajtuk múlna, az USA-hoz hasonlóan ők is fegyvereket küldenének Ukrajnába. Kiemelte, hogy Gyurcsány Ferencékről már 2005-ben egyértelműen kiderült, hogy a határon túli magyarság nem érdekli őket, miközben Kárpátalján 100 ezer magyar él. A magyar kormány az ő érdekeit is védi.

A kormány nem ad ki senkit Ukrajnának

 Ukrajna nem kereste meg a magyar kormányt, hogy adják ki nekik a hazánkban tartózkodó hadköteles ukrán állampolgárokat, de ezt a genfi egyezmény miatt nem is tehetnénk meg - közölte Gulyás Gergely. 

Jól áll a kormány a repülőtér visszavásárlásában

Magyarország jól áll a ferihegyi repülőtér visszavásárlását illetően, de amíg nincsen kézfogás, addig nem szabad elhamarkodott kijelentéseket tenni - mondta Gulyás Gergely. Emlékeztetett arra is, hogy a 2005-ös Orbán-Gyurcsány miniszterelnök-jelölti vitában is szó volt a témáról, majd a baloldal eladta a repteret. Minimum többségi magyar tulajdon szükséges - tette hozzá.

Jelentős előrelépés az elmúlt évtizedben

Magyar Nemzet: Ami az elmúlt évtized eredményeit illeti: jelentős előrelépést sikerült elérni, de nem tartunk ott, ahol tartani szeretnénk. Mint mondta, 2010-ben amikor a polgári kormány felhatalmazást kapott, akkor mindössze 1,23 volt a termékenységi arányszám, ez 2021 végére 1,59-re nőtt. – Ez azt jelenti, hogy az elmúlt évtizedben a teljes termékenységi arányszám idehaza nőtt a legnagyobb mértéken az EU-ban, ez 25,6 százalékos növekedést jelent. Ami ettől is fontosabb: ha a korábbi tendencia nem változott volna, akkor 160 ezer fővel lennénk kevesebben – mutatott rá.

Kitiltották a Nemzeti Sport főszerkesztőjét Amerikából

A Kormányinfó kezdetéig még nem történt semmilyen hivatalos kommunikáció az USA budapesti nagykövetsége és a kormány között a Nemzeti Sport főszerkesztőjének, Szöllősi Györgynek az Egyesült Államokba történő beutazásának megtagadásának az ügyében. Annyit még elmondott, hogy ez egy nagyon barátságtalan gesztus volt.

Ha szükséges, lesz nyugdíjkorrekció

Ha magasabb lesz az infláció a korábbi nyugdíjemelésnél, akkor annak megfelelően kell kifizetni a különbözetet, és ennek alapján novemberben lesz nyugdíjkorrekció - közölte a kormány álláspontját újságírói kérdésre a miniszter.

Lövöldözések a déli határnál, hazánkat védi a kerítés

Gulyás Gergely ismét hangsúlyozta, hogy Magyarország soha semmilyen kvótát nem fog elfogadni a bevándorlás ügyében, amit az Európai Unió szeretne rákényszeríteni a tagállamokra. Mint az már köztudott, az utóbbi hetekben több fegyveres konfliktus is történt a migránsok között a magyar-szerb határnál. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a határkerítés felépítésével tudják megvédeni az országot, a kerítésnek köszönhető, hogy azok a bevándorlók nem az országhatárainkon belül lövöldöznek.

Az Online Árfigyelő továbbra is népszerű

Szentkirályi Alexandra szerint az Online Árfigyelőt már 1,2 millióan tekintették meg. Külön kiemelte, hogy a statisztikai adatok szerint nem csak böngészik az applikációt, hanem érdemben figyelik az akciókat. Ezt támasztja alá, hogy egy felhasználó átlagosan 4 perc 20 másodpercet tölt el az alkalmazás felületén.

"Svédország mindent elkövet, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat"

Gulyás Gergely újságírói kérdésre elmondta, hogy még nem látta azt a svéd iskolásoknak készített oktatóanyagot, amelyben Magyarországot tüntetik fel rendkívül rossz színben. A miniszter hozzátette, hogy ha ez a videó valóban létezik és valóban azt tartalmazza, amiről a hírek szólnak, akkor Svédország mindent elkövet, hogy Magyarország ne ratifikálja az északi állam NATO-csatlakozását.

Köszönet a magyar barlangi mentőknek

Szentkirályi Alexandra közvetítette a kormány üzenetét, amelyben köszönetet mondanak a magyarországi barlangi mentőknek, akik sikeresen kimentették a török barlangban rekedt Mark Dickey kutatót. A kormányszóvivő hozzátette, hogy Európában jelenleg hazánkon kívül csak Olaszország rendelkezik ilyen barlangi mentési képességgel, így nem véletlen, hogy a Magyar Barlangi Mentőszolgálatot kérték fel először a segítségre.

Ismét Demográfia Csúcs lesz Budapesten

A kétévente Budapesten megrendezésre kerülő Demográfia Csúcs miatt került ezúttal szokatlan időpontra a legújabb Kormányinfó - kezdte Gulyás Gergely. A nemzetközi rendezvényen Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor kormányfő is beszédet fog mondani számos külföldi miniszterelnök mellett.

A híradó összefoglalója:

A teljes Kormányinfó:

 

 

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Négy hét múlva lesz a voksolás Magyarországon

Négy hét múlva lesz a voksolás Magyarországon

Négy hét múlva, június 9-én tartják az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választását, továbbá a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi képviselők választását.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!