2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Komment 05:00

Belföld

Egyre több óbudai lakos panaszkodik a III. kerület állapotára + videó

Óbuda lakosai derékig érő szemétről és kráter méretű kátyúkról panaszkodnak. Állítják, már többször jelezték a problémát az önkormányzat és a polgármester felé, de eddig csak ígéreteket kaptak, előrelépés nem történt.

  • Egyre több óbudai lakos panaszkodik a III. kerület állapotára + videó

Az óbudai lakók arra panaszkodnak, hogy hiába tesznek több különböző problémával kapcsolatban is panaszt a polgármesternél, vagy az önkormányzatnál, egyik esetben sem történik előrelépés.

Többek között felháborodást váltott ki a Raktár utca közelében létesítendő bekötőút, aminek a terve lakossági hozzájárulás nélkül jött létre.

Egy másik állandó panaszforrás az utak állapota.

Sok helyen a parkoló autókat és a kátyúkat kell kerülgetni, hogy ne az autók futóműve, vagy a felnije bánja. A helyiek állítják, már jelentették a ezeket a problémákat a kerületvezetés felé. Azt mondák: a legtöbb bejelentést figyelmen kívül hagyták, de az egyik panaszlevélre reagálva, az önkormányzat azt írta, hogy idén március 15-ig kijavítják az úthibákat. A burkolatjavítás azonban csaknem másfél hónappal később sem történt meg.

Szintén sok panasz érkezik az utcán heverő szemétre. A lakók hiába jelentik az önkormányzatnál a szeméthalmokat van, hogy két hétig sem szállítják el a hulladékot.

Azt látjuk, hogy minden olyan tevékenységre, amellyel saját magukat gazdagítják megy a pénz és minden olyan tevékenységre, vagy ügyre, amelybe még több pénzt kéne fektetni, hogy fejlesszük Óbudát, vagy fejlesszük a köztisztasági állapotokat, onnan pedig pénzelvonást látunk – hangsúlyozta Malinás Sándor. Az óbudai Fidelitas elnöke azt is hozzátette: a háttérben megbújó ok, arra, hogy miért is romlik ilyen rohamos állapotban Óbuda, az a költségvetési források rossz felhasználása.

A panaszokkal kapcsolatban kerestük Óbuda önkormányzatát, de adásunkig nem érkezett válasz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!