2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Császy: Tudtam, hogy ez lesz a vége

2017. szeptember 18., hétfő 19:59, frissítve: hétfő 20:11

Pontosan tudta, hogy egyszer el fogják ítélni, mondta a Hír TV-ben Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi vezető munkatársa, akit a Kúria jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Sukoró-perben.

Kedden reggel 10 órakor kell megjelennie a büntetés-végrehajtási intézetben Császy Zsoltnak, aki – mint Kálmán Olga műsorában elmondta – pontosan tudta, hogy ez lesz a vége, miszerint el fogják ítélni. Szerinte a Kúria egyértelművé tette, hogy az ügyben bírósági csalás történt.

Azonos áron
Magasabb áron vásárolt készpénzért területeket a 4-es számú főút fejlesztéséhez az állam, mint amilyen értéken beszámították a sukorói telekcsere során – derítette ki a Hír TV. Sőt, a hivatalos adatok szerint az M0 és Cegléd közötti térségben az M4-es autópálya fejlesztéséhez jelenleg is körülbelül azon az áron vásárol területeket az állam, mint amennyiért 2008-ban beszámították Joav Blum izraeli üzletember pilisi és albertirsai gyümölcsöseit – derül ki a Hír TV közérdekűadat-igényléséből.

Császy magával hozott egy szimbólumot, egy zsebrádiót, vagy ahogy ő fogalmazott, egy bevizsgált és bombamentes börtönrádiót, amit be is kapcsolt stúdiónkban. Ez szerinte azt szimbolizálja, hogy 2013-óta, azaz négy éve vár a büntetésre, a készülékben azóta jó az elem.

Hangsúlyozta: bárkit el lehet ítélni politikai megrendelésre. Kiemelte, olyanok szerepelnek az ítéletben, amiket ő nem mondott. – Hamis volt a jegyzőkönyv, az ítéletet később kapták meg, mint az észrevételek beadásának határideje, 28 olyan pont volt benne, ami kétséges, és nem felel meg a valóságnak, mondta.

Emlékezetes, hogy a 2008-ban, a sukorói telekcsere során körülbelül 370 forintos négyzetméteráron számította be az állam Joav Blum izraeli üzletember pilisi és albertirsai gyümölcsöseit a sukorói vízparti telkekbe. Az ennek kapcsán indult büntetőeljárásban az ügyészség értékbecslője szerint a Pest megyei telkeket többszörös áron számították be, míg a sukorói telkeket alulértékelték, így 1,2 milliárd forint vagyoni hátrány érhette volna a magyar államot, ha az üzlet létrejön. Hűtlen kezelés kísérlete miatt a bíróság néhány hete 4 év börtönre ítélte Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérét és Császy Zsoltot, aki értékesítési jogi igazgató volt az állami vagyonnal sáfárkodó szervezetben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!