2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Btk.-szigorítást sürgetnek az iskolai botrány miatt

Btk.-szigorítást sürgetnek az iskolai botrány miatt - írja a Magyar Nemzet. A napilap kiemeli: a Fiatal Családosok Klubja a pedofília törvényi meghatározásának felülvizsgálatát javasolja a kormánynak, miután a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola negyvenéves LMBTQ-aktivista pedagógiai asszisztense azt állította: a kiskorú fiúval való viszonya a vonatkozó jogszabályok szerint nem pedofília.

  • Btk.-szigorítást sürgetnek az iskolai botrány miatt

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója különösen felháborítónak nevezte, hogy az önmagát efebofilként – vagyis a 15–19 éves korosztályhoz vonzódó emberként – meghatározó Bite Zsolt minden erkölcsi vagy ízlésbeli kritikát visszautasítva pusztán azzal próbálja igazolni életvitelét, hogy párja egy évvel idősebb a 14 éves korhatárnál, amely alatt pedofíliának minősülne szexuális kapcsolatot létesítenie vele.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász ugyanakkor rámutatott: nem csak a 14 év alattiak kapcsán lehetséges a bűncselekmény megvalósítása.

Kocsis Máté, a Fidesz frakció-vezetője egy Facebook-bejegyzésben úgy értelmezte a történteket, hogy megsértették és megtámadták a gyermekvédelmi törvényt. – A harc folytatódik tehát. Két gyermek apjaként és a törvény egyik szerzőjeként kijelenthetem: ameddig akár csak egyetlen pedofil is keresi a jogi kiskapukat, vagy ha a hárommillió-hatszázezer magyar népszavazáson kinyilvánított akaratával szemben meg akarják semmisíteni a törvényünket, addig dolgunk van.

Küzdeni fogunk a gyermekeink védelméért

– fogalmazott a politikus.

Origo: Alsó tagozatos gyerekeket is zaklathatott

Nemcsak egy 15 éves fiút rontott meg az óbudai Krúdy Gyula Két Tannyelvű Általános Iskola LMBTQ-aktivista munkatársa, hanem valószínűleg több gyerekkel is szexuális kapcsolata volt - írja az Origo.

A lap szerint Bite Zsolt még az alsó tagozatosoknak is tartott homoszexuális felvilágosítást egy etikaórán.

Az elbocsájtott pedagógus asszisztens aktív TikTok felhasználó.

A videóban, amiben Bite Zsolt elmondta, hogy egy 15 éves fiúval tart fenn homoszexuális kapcsolatot, azt is kifejtette, hogy őt neves szervezetek védik ingyen, mint a TASZ, a Helsinki Bizottság vagy éppen a Gyurcsány Ferenc pártjához közel álló PDSZ. A szülők szerint ezzel zsarolta az iskolát is, ezért nem mert az iskola szembeszállni vele. A Krúdy Gyula Általános Iskola a botrány kirobbanása után azzal védekezett, hogy Bite Zsolt nem tanár, csak "pedagógiai asszisztens", és soha nem tartott órát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Képes lesz Szlovákia csökkenteni a társadalmi megosztottságot?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!