2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

5000 eurót kapott Hasszan F. azért, hogy embert csempésszen

5000 eurót kapott Hasszan F. azért, hogy Franciaországba csempéssze egy ismerőse feleségét. Ezt a szír férfi ügyvédje mondta az Echo Tv-nek. Kelemen László közölte: védence azt állítja, hogy nem tartózkodott Szíriában, amikor az Iszlám állam katonái 20 embert kivégeztek.

  • 5000 eurót kapott Hasszan F. azért, hogy embert csempésszen

5000 euróért próbált hamis útlevéllel Franciaországba csempészni egy nőt a Budapesten elfogott Hasszan F. Ezt a férfi ügyvédje mondta el az Echo Tv-nek. A 27 éves szír férfit ezután elítélték és kiutasították Magyarországról. A TEK felderítette, hogy a Hassan F. az Iszlám Állam katonája lehet, aki Szíriában 20 ember kivégzésében vett részt.

Hasszánnál semmiféle fegyver nem volt, semmi arra utaló jel, hogy ő harcosként utazna vagy viselkedne nincs, az az ügy pedig, amiben őt elítélték, az egy szívességtevés volt, valakinek a feleségét, így is szól az ítélet, nekem az ítélet is megvan, aki hasonló volt az ő feleségére, a felesége útiokmányával akarta kivinni Franciaországba, ami közokirathamisítás és embercsempészés– mondta el Kelen László ügyvéd. 

Földi László biztonságpolitikai szakértő azonban a Jó reggelt-ben arról beszélt, hogy valószínűleg nem véletlenül bukott le Hasszan F. társa a hamis okmányokkal.

Meggyőződéssel hiszem, hogy nem azért bukott le, mert a feleségének vagy az adott nőnek rossz volt az okmánya, ebben biztos vagyok, hogy nem ezért bukott le, ez lehet egy indok arra, hogy őrizetbe vették– mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő. 

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy mivel az Iszlám Állam kalifátusát felszámolták, annak katonái szétszóródnak a világban. Európába pedig szinte akadálytalanul bejuthatnak.

Onnantól kezdve, hogy továbbra is szabadon, és nagyon laza ellenőrzéssel, ez a görög példa is mutatja, bemondásos alapon kaphatok identitást ilyen értelemben, papírokat, és a szükséges okmányokat, ez nem elégséges ahhoz, hogy Európát normális módon meg tudjuk védeni kifejezetten azoktól, akik ide másodszándékkal érkeznek– tette hozzá Földi László. 

Hasszan F. jelenleg letartóztatásban várja a nyomozás végét. A szír férfi tagadja bűnösségét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!