2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:00

Napi aktuális

Szijjártó Péter: Az egész világ kezd belefáradni a háborúba

A globális többség hangja egyre erősebb, egyre többen beszélnek arról, hogy az Ukrajnában zajló háborúnak minél előbb véget kellene vetni - hívta fel rá a figyelmet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akit élőben kapcsoltunk New Yorkból Napi aktuális című műsorunkban. 

  • Szijjártó Péter: Az egész világ kezd belefáradni a háborúba

Szijjártó Péter meggyőződése, hogy az ENSZ közgyűlésének hetét mindig ki kellene használni arra, hogy a nehéz kérdések is megvitatásra skerüljenek. A politikus - mint fogalmaztott - mindig reménykedik abban, hogy Magyarország európai barátai és transzatlanti barátai is hasonlóképpen vélekednek, de - tette hozzá - ez csak egy illúzió. 

Rámutatott,

csütörtökön Szjarhej Alejnyik fehérorosz külügyminiszterrel is arról beszélt és pénteken Szergej Lavrovval, az orosz külügyi tárca vezetőjével is arról fog tárgyalni, hogy Magyarország békét szeretne és tegyenek meg mindent, ami a képességeik szerint lehetőségük, hogy az orosz-ukrán háború véget érjen. 

A tárcavezető szerint, 

az egész világ kezd belefáradni a háborúba, mindenki azt várja, hogy végre béke legyen, (...) az Európán kívüli országok pedig nem értik, hogy nekik mi közük van ehhez. Amikor Európán kívül van háború az európai külügyminiszterek mindig arról beszélnek, hogy a felek azt fejezzék be, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz, ehhez képest, amikor Európán belül van háború, az európaiak valahogy nem mondanak ilyet. Az Európán kívüliek azt mondhák, hogy az európaiak mintegy tüzelik ezt a konfliktust. 

Szijjártó Péter úgy látja, a globális többség hangja egyre erősebb és egyre többen beszélnek arról, hogy

ennek a háborúnak most már minél előbb véget kellene vetni. 

Teljes interjú: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vitáznak a vitáról + videó

Vitáznak a vitáról + videó

Vona Gábor egy tehergépkocsi platóján vitatná meg Magyar Péterrel az országot érintő kérdéseket. A téma kapcsán vendégünk volt Lampé Ágnes, a Szabad Európa újságírója és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. 
Visszafordítható folyamatban bízik Bakondi György + videó

Visszafordítható folyamatban bízik Bakondi György + videó

Bízni lehet abban, hogy erős befolyással rendelkező, konzervatív tábor alakulhat ki az Európai Parlamentben, amely fordulatot hozhat az európai biztonság érdekében és megváltoztathatja a migrációs paktum szabályait is - erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt pénteken Napi aktuális műsorunkban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!