2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Belföld

Ház bontásából profitálhatott egy VII. kerületi cég vezetője + videó

Újabb korrupciógyanús ügy sejlik fel Erzsébetvárosban a Magyar Nemzet szerint. A laphoz a Budapesti Prókátor juttatott el dokumentumokat, amiben egy hirtelen meggazdagodó szociális lakásban élő cégvezetőre hívta fel a figyelmet. A dokumentumokból kiderül, hogy a kerület túlárazott szerződében egy háztömb elbontásával bízta meg a céget.

  • Ház bontásából profitálhatott egy VII. kerületi cég vezetője + videó

Omladozó vakolat, szeméthalmok, embertelen lakhatási körülmények. Ilyen volt az erzsébetvárosi Verseny utcai önkormányzati ingatlan. 2021-ben kötött szerződést a kerület vezetése, hogy elbontják ezt a romos házat.

A bontására az önkormányzat cége írt ki közbeszerzést, amit a Hot-Home TTA Kft. nyert - tudta meg a Magyar Nemzet.

Az ingatlant mindkét oldalról társasházak határolják, az előtte lévő úton pedig buszok járnak. A Magyar Nemzet információi szerint éppen ezért a bontásra a kormányhivatal pontos előírásokat fogalmazott meg. 

Mégis olyan cég nyerte a közbeszerzést, amelyik 2020-ban alakult, és a Magyar Nemzet értesülése alapján alig kétmilliós bevétellel rendelkezett abban az évben. 

2021-ben azonban a VII. kerületi önkormányzattól 174 milliós megbízást nyert el. Ekkor a teljes bevétele 192 millió forintra ugrott, amiből 118 millió forint volt a profit - írta a Magyar Nemzet a Budapesti Prókátortól kapott szerződés alapján.

De nemcsak ezzel az összeggel gazdagodott a cég - ezt már Tényi István, ügyvéd mondta a Hír Tv-nek. Hanem a vállalkozás vezetője, Farkasné Tari Tünde egy önkormányzati lakást is bérelhetett. Ennek a korrupciógyanús ügyletnek viszont nincs nyoma, ezért tett bejelentést a Fővárosi Főügyészségen a jogász.

"Fosztogatnak és osztogatnak! Fosztogatják a közpénzt, mert ugye közpénzről van szó a gyanú szerint. És osztogatnak - na, hát nem kell félreérteni, nyilván nem a választópolgárok felé osztogatnak, hanem hát egymás között: a haverok, a rokonok, az ilyen olyan kiszemeltek, a választottak, a megbízottak között osztogatják el a köznek a vagyonát." - mondta Tényi István, ügyvéd.

A kormánypártok erzsébetvárosi polgármesterjelöltje híradónknak elmondta: attól a cégtől bérelte a lakását szociális alapon az elbontást végző vállalkozás vezetője, amelyik a megbízást adta neki.

"Hogy fordulhat az elő, hogy kétszázmilliós megbízást kap egy olyan cég, aminek semmilyen referenciája nincsen, és az ügyvezető és a tulajdonos pedig szociális lakás bérlő. Ugyanattól a cégtől, ugyanattól a vagyonkezelő cégtől bérelte ez a hölgy a lakását, és senkinek nem tűnt föl egyébként, hogy szociális bérleti díjat fizet." - fogalmazott Benedek Zsolt, polgármesterjelölt.

Hozzátette: nem ez az első korrupciógyanús eset, ami az utóbbi hetekben robbant ki az erzsébetvárosi dollárbaloldal körül. A politikus emlékeztetett: a vejéhez köthető üzleti köröknek adott 50 milliót a polgármester imidzs építésre.

Nidermüller Péter a közösségi oldalán reagált. Hazugságnak nevezte a történetet és jogi lépésekkel fenyegette az ügyet feltáró Magyar Nemzetet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!