2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:10

Napi aktuális

Schiffer András évek óta mondja, hogy nyílt támadás zajlik a demokratikus nemzetállamok ellen + videó

Heves vitákat vált ki a parlamentben a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat, az ellenzék ismét hamis hírekkel riogat, de vannak akik szerint szigorúbb szabályozás kellene. Schiffer András ügyvéd volt a Napi aktuális vendége. 

  • Schiffer András évek óta mondja, hogy nyílt támadás zajlik a demokratikus nemzetállamok ellen + videó

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője az Európai Bizottsághoz fordult, és arra kérte a Bizottságot, hogy vizsgálják ki a parlament előtt lévő szuverenitásvédelmi törvény tervezetét. A politikus állítja: a törvény tervezete uniós jogba ütközik, szerinte például azzal, hogy nem definiálja egyértelműen a "külföldről származó finanszírozás" fogalmát, így abba a közvetlenül Brüsszelből érkező EU-s támogatások is beletartozhatnak.

Schiffer András a HírTV stúdiójában elmondta, a törvénycsomagban két újítás van, az egyik, hogy immár nem csak a külföldi adomány, hanem az adományból származó vagyonelemet is megfogja, a másik pedig az, hogy azt a tilalmat, ami a pártokra egyébként is vonatkozik, kiterjesztik az önkormányzati választási kampányban a civilszervezetekre is. 

Az LMP egykori alapítója úgy látja, a törvénycsomag a kívánt célt valójában nem éri el, a Szuverenitásvédelmi Hivatal felállítását pedig feleslegesnek tartja, mert szerinte így költségvetési pénzeket pazarol el a kabinet. 

Maga az alapkérdés és az irány, amit boncolgat a csomag, az természetesen helyes (...) jó évtizede nyílt támadás zajlik a demokratikus nemzetállamok ellen az óriásvállalaltok részéről, a magántőkealapok részéről. Azok a magántőkealapok, akik rézvényesek hadiiperi konszernekben, a Big Pharma-ban, a Big Tech-ben

- mutatott rá, Schiffer András, aki szerint nem pusztán Magyarországnak, hanem más államoknak, sőt az Európai Uniónak is nagyon komolyan kellene vennie a maga szuverenitását. 

M. Dobos Marianne műsorvezető felvetésée, hogy mit kellene a törvényjavaslatban máshogy megfogalmazni, az egykori politikus rámutatott, az Action for Democracy-féle botrány arra világított rá, hogy

a progresszív ellenzék felrúgott egy demokratikus alapelvet, hogy maga a demokrácia egy politikiai közösségen belül értelmezhető és a politikiai közösségen belüli demokratikus alapelv azt jelenti, hogy a legádászabb politikai ellenfélhez is lojálisabbnak kell lenni, mint idegen államokhoz, idegen gazdasági-pénzügyi érdekekhez.

Hozzátette: 

óriásvállalatok pénzéből magyar baloldalt létrehozni nem lehet, amerikai pénzéből magyar baloldalt létrehozni nem lehet. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!