2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hóvirág őrs naplója

Következik:

Híradó 12:00

Napi aktuális

„Ezek a kegyetlen állatok nem félnek a haláltól, hiszik, hogy a paradicsomba kerülnek”

Izraelnek évtizedek óta terrortámadásokkal kell szembenéznie - hívta fel rá a figyelmet Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője Napi aktuális című műsorunkban.

  • „Ezek a kegyetlen állatok nem félnek a haláltól, hiszik, hogy a paradicsomba kerülnek”

A zsidó államnak 50 évvel ezelőtt a jóm kippuri háborúban klasszikus értelemben vett háborúban kellett megvédenie magát. Horváth József úgy látja, az izraeli hadsereg a mostani műveleteket nagyon komolyan veszi és a megfelelő mélységi előkészítések után szánja majd rá magát, hogy belépjen a Gázai övezetbe. 

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint a Hamász minden tagja halott ember, Velkovics Vilmos műsorvezető, ezen felvetésére a szakértő elmondta, nagy kérdés, hogy a Hezbollah, Libanon felől megtámadja-e Izraelt, illetve az is kérdés, hogy Irán miként reagál. 

A következő egy-két nap azzal fog telni, hogy az izraeli hadsereg kitapogatja, felméri, hogy milyen csapda várja őket. Nem egyszerűen átlépik a Gázai övezet határát, ott fel kell készülni arra, hogy aknákkal, robbanószerkezetekkel, vagy éppenséggel a sűrűn lakott területeken olynafajta támadásokkal kell szembenézniük a behatoló egységeknek, ami nagyon komoly veszteségeket is okozhat nekik

- tette hozzá. 

Harcoljanak és merjenek mártírok lenni – ezt kérte a Hamasz vezetője a világ muszlimjaitól. És azt, hogy mutassanak minél több haragot – erre hirdette meg a terrorszervezet a péntek délutáni tüntetéseket. 

Horváth József szerint attól kell tartani, hogy azoktól a radikális iszlamistáktól kell tartani, akik úgy gondolják, hogy megbosszulják, amit az izraeli hadsereg tesz a Gázai övezettel. 

Arra a felvetésre, hogy számos országban Izrael-ellenes tüntetések voltak, a biztonságpolitikai szakártő elmondta,

ezeket a demonstrációkat nyírájukban el kell folytani.

Olaszország a terrortámadások beszivárgásától tart

A HírTV bejátszásából kiderül, hogy az olaszok nemtudják elfogadni nők és gyermekek legyilkolását. 

Az általunk megszólaltatott férfi úgy fogalmazott,

ezek nem emberek, hanem kegyetlen állatok, még a középkor legsötétebb időszakában sem viselkedtek így a barbárok (...) ezek az emberek semmitől nem félnek, mert azt mondják a paradicsomba kerülnek, ha ölnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!