2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton retró

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Tarlós: Karácsony Gergely a saját hangján mondott ki nagyon súlyos mondatokat

A Hír TV stúdiójában Tarlós István főpolgármester Velkovics Vilmos műsorvezető kérdéseire reagálva kifejtette többek között, hogy példátlanul hamis kampány folyik ellenzéki részről, valamint abbéli véleményét sem rejtette véka alá, hogy az ellenzéki mezőny minden tagja tapasztalatlan. A műsorban szó esett a vasárnapi Fidesz kongresszuson elhangzott miniszterelnöki üzenetről is, amelyben Orbán Viktor kijelentette – „ismét nagy győzelmet arathatunk”. Továbbá az adásban górcső alá kerültek a legújabb közvélemény-kutatások adatai, jelesül a Nézőpont Intézet legfrissebb kimutatása, ami szerint Tarlós István tovább erősödik, míg ugyanekkor Karácsony Gergelytől elfordulni látszanak a baloldali voksolók a közelgő önkormányzati választások kampányhajrájában. A Magyarország élőben adásában Tarlós István újból leszögezte: Budapestnek nagyobb arányban kellene részesülnie a forrásmegosztásokból, de az is elhangzott, hogy hétfőtől a havi és félhavi bérletek is megválthatók lesznek mobiltelefonon.

  • Tarlós: Karácsony Gergely a saját hangján mondott ki nagyon súlyos mondatokat

„Folytatódik a város megújulása. A Széchenyi tér környékével, a Lánchíddal, az Alagúttal. Megjöttek az ajánlatok is pénteken. Hogyan választják ki a kivitelezőket?”

– tette fel a kérdést a műsorvezető.

A főpolgármester válaszában elmondta:

„Ha visszaemlékszik, akkor tavaly kétszer vagy háromszor kellett visszaadatnom a hármas metrónak a déli szakaszára beérkezett ajánlatokat, mert nem alátámasztható, magas árak voltak. Van, amikor alá lehet támasztani magasabb árakat, ezeket nem lehetett. Most ugyanez a helyzet a Lánchídnál is. Úgy tűnik, hogy ezek az árak sem támaszthatók alá, nem valószínű, hogy a bírálóbizottság el fogja fogadni. Ha ne adj’ Isten, akkor azonnal megvétózom. Tehát szó sem lehet róla, hogy ezek a tenderek nyerhessenek. A hármas metró déli szakasza gőzerővel épül, ugyanez lesz a helyzet a Lánchídnál is”

– szögezte le Tarlós István, aki úgy folytatta, nehéz ma még megmondani ez mekkora csúszással jár, „túl sokkal nem”, „attól senkinek nem kell aggódnia, hogy a felújítás elmarad”.

„Most egyelőre ár fölülvizsgálatot rendelünk el első lépcsőben. A híd állapotának a megfelelőségének az ellenőrzését heti egy gyakoriságra sűríttettem”

– fogalmazott a főpolgármester, aki azt is közölte, hogy az utasítására a BKK kért egy rendkívüli szakvéleményt a híd általános állapotáról.

„Amennyiben az első ’s.o.s’ jelzés megérkezik, akkor lezáratom a hidat. Úgyis azt szerették volna, ha az a híd gyalogos híd lesz”

– jelezte féltréfával Tarlós István főpolgármester.

„A lényeg az, hogy új tenderek lesznek. lehet, hogy tárgyalásos tenderek. A déli metró szakaszának ’leszálltak’ az árai – 160 százalékos, ilyen árak voltak –, most már alig 10 százalék a túllépés, ami azt mondják, hogy alátámasztható, és ott dolgoznak is. Ez várható a Lánchídnál is. Nem kell senkinek aggódnia, a Lánchidat és a környezetét fölújítjuk, ezeket az árakat pedig el lehet felejteni”

– húzta alá Budapest első embere. A jelentős túlárazást Tarlós István nem tudja minek tulajdonítani. „nem fogadom el és kész” – válaszolta sommásan.

„Budapest fővárosnak működési hitele, működési fizetési nehézsége – ha úgy tetszik: likvidproblémája – nincsen. Olyan rulírozó hitelkerete van, amit biztonság kedvéért minden épeszű önkormányzat készenlétben tart. Más kérdés, hogy ebből használnak-e vagy nem”

– fogalmazott a főpolgármester, majd hozzátette: Budapestnek nincsenek kifizetetlen számlái.

A napokkal ezelőtt napvilágra került titkos hangfelvételről, melyen Karácsony Gergely meglepő őszinteséggel vall az ellenzéken belüli viszályokról és „furcsa” politikai folyamatokról, kapcsolatokról, Tarlós Istvánnak az volt a véleménye, hogy „ez a mostani egy nagyon furcsa kampány”.

„Akárhányszor valamelyik nagyobb közvéleménykutató eredményt mér, akkor érdekes módon valami alig ismert kis közvéleménykutatót megtalál mondjuk a Népszava, amelyiknek körülbelül egy hónapja mindig egy nappal később készül a kutatása, ami olyan szignifikáns mértékben eltér a nagy kutatokétól, hogy valaki ott biztos mellé nyúl”

– mondta a főpolgármester. Tarlós István aláhúzta: harminc éve személyre szóló kampányokat vitt végig, „nem mondom, hogy volt könnyű kampány, de ilyen hamis, sumákoló, mellébeszélő kampánnyal még nem találkoztam” – fűzte hozzá.

Az ellenzék részéről a lehallgatási botrányról a stúdióban ülő főpolgármesternek az volt a véleménye, hogy egy teljesen életszerűtlen „vagdalkozás”, „vádaskodás” folyik.

„Az a helyzet, ha teljesen tisztázni akarnák ezt a dolgot, oda lehetne adni ezt a hangfelvételt egy közepes képességű hangtechnikusnak, aki egy nap alatt elmondaná, hogy megvágták-e, és ha igen, akkor hol"

– mutatott rá Tarlós István.

„A zuglói polgármester a saját hangján mond ki nagyon súlyos mondatokat”, „ha ott, Zuglóban kerületi szinten ez van, akkor mit akarnak, vagy mit akar Karácsony Gergely polgármester úr csinálni a fővárosban?”  – tette fel kérdését a főpolgármester.

 Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mianmarban buddhista kolostort támadott a légierő, sok a halott és a sebesült

Mianmarban buddhista kolostort támadott a légierő, sok a halott és a sebesült

Legalább 16 ember meghalt egy mianmari buddhista kolostorban a katonai junta légicsapásában, mintegy ötvenen pedig megsebesültek a csütörtök reggeli támadásban az ország középső részén fekvő Magway régióban - közölte a dpa német hírügynökséggel egy szemtanú, aki a mentési munkálatokban is részt vett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!