2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Magyarország élőben

Sára Botond: A főpolgármester önmagával is ellentmondásba keveredik

Karácsony Gergely műsorunk ideje alatt Orbán Viktorhoz írt Facebook bejegyzésében arra ösztönözte a miniszterelnököt, hogy fokozatosan Budapesten is visszazökkenhessen az élet a normális kerékvágásba. Sára Botond kormánymegbízott Magyarország élőben című műsorunk szerdai adásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a főpolgármester ma már teljesen mást mond, mint amit korábban.

  • Sára Botond: A főpolgármester önmagával is ellentmondásba keveredik

Karácsony Gergely meggondolta magát, ugyanis a budapesti korlátozások feloldását kéri a főpolgármester. Orbán Viktornak írt levelet Magyarország élőben című műsorunk ideje alatt.

A múlt héten csütörtökön még ezt mondta egy Facebook posztjában:

"És azzal is egyetértek, hogy - sajnos - még nincs itt az ideje annak, hogy Budapesten és környékén enyhítsük a korlátozó intézkedéseket."

Karácsony Gergely korábban ugyanakkor azt állította, hogy minden rendben volt, ezzel szemben ma már azt írta, hogy volt orvosi szerződésszegés és volt orvosi jelenléti hiány.

Ma már teljesen mást mond, mint amit mondott korábban is - erre Magyarország élőben című műsorunk vendége, Sára Botond kormánymegbízott hívta fel a figyelmet.

Az, hogy az eljárásban résztvevő személy nyilvánosságra hoz adatokat, melyek az eljárás részét képezik, ez már önmagában szokatlan és új jelenség - mondta Sára Botond.

Karácsony Gergely kizárná a Pesti úti idősotthon vizsgálatából Budapest Főváros Kormányhivatalát, mert szerinte részlehajló és lejárató kampányt folytat.

Március 12-t követően igazoltan nem volt orvosi ellátás, egész pontosan orvosi jelenlét az intézményben, amit ugyanakkor kötelező jogszabály ír elő.

Karácsony Gergely sok mindent állít, ám ezeket nem tudja igazolni. Egyik ilyen állítása, hogy március 12-t követő időszakban volt az intézményben orvos.

Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja szerint a sok probléma közül az egyik az, hogy Karácsony Gergely önmagával is többször ellentmondásba keveredett.

Ami a 15 járványügyi helyszíni ellenőrzést illeti, ebből 10 esetben nem találták az orvost az intézményben.

A jelenleg rendelkezésre álló dokumentumok alapján március 12-t követő időszakban nem volt meg a szükséges orvosi jelenlét az intézményben.

 

Karácsony: a főváros ötezer PCR-tesztet ajánlott fel a kerületeknek

Koronavírus-szűrésre újabb ötezer PCR-tesztet szerzett be a fővárosi önkormányzat és ezeket a kerületeknek ajánlotta fel - közölte Karácsony Gergely főpolgármester szerda este a Facebook-oldalán.

A kerületi polgármesterekkel erről szerdán egyeztettek és az online egyeztetésbe bekapcsolódott Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is - írta a főpolgármester. Tolmácsolta a rektor budapestiekhez szóló kérését is: aki értesítést kap a reprezentatív tesztelésben való részvételről, az vegyen részt a szűrővizsgálaton.

A szűrővizsgálaton való részvétellel hozzájárulnak a fővárosiak ahhoz, hogy reális képet kapjanak a járvány budapesti helyzetéről, amelynek alapján tervezni tudják a város újranyitásának stratégiáját - hívta fel a figyelmet Karácsony Gergely.

 

Minden hetedik áldozat fővárosi idősotthonban betegedett meg

Deutsch: Emberek halnak meg Karácsony trehánysága miatt

Hír TV, Magyar Nemzet, MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Reagált a rendőrség Magyar Péterék internet blokkolásos sztorijára

Reagált a rendőrség Magyar Péterék internet blokkolásos sztorijára

Magyar Péterék azt terjesztik a követőik között, hogy gyűléseik helyszínein a rendőrség munkatársai blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét. A rendőrség reagált: ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk – írják a Police.hu-n.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!