2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:30

Magyarország élőben

Ifj. Lomnici Zoltán: Az ellenzéki világot áthatja a Soros-hálózat

A Századvég kutatásai alapján számos olyan példa van, ami azt mutatja, hogy számos összefonódás van a külföldről finanszírozott civilszervezetek és a magyarországi ellenzék között – erről Ifj. Lomnici Zoltán beszélt Magyarország élőben című műsorunk pénteki adásában. A Századvég jogi szakértője szerint nyílt titok, hogy a külföldről pénzelt civilek a 2022-es választások befolyásolására készülnek és a veszély reális a nemzeti keresztény jobboldali kormány számára.

  • Ifj. Lomnici Zoltán: Az ellenzéki világot áthatja a Soros-hálózat

Ez már nyílt beavatkozás! Sorosék kampányfőnökök képzésébe kezdenek Magyarországon – írta a Tűzfalcsoport. Az oldal rámutatott, hogy a Közélet Iskolája néven elindul egy olyan program, amelynek az a lényege, ha egy civil csoport indulna a 2022. évi választáson, akkor megtanítják hogyan kell kampányt szervezni lebonyolítani azt és bázis építeni. A Tűzfalcsoport szerint soha senki által fel nem hatalmazott, meg nem szavazott, ellenben külföldről pénzelt aktivistacsoportok beismerték, hogy már az országgyűlési választásokra készülnek. Velkovics Vilmos felvetésére, hogy valóban aggályos dologról van-e szó Ifj. Lomnici Zoltán emlékeztetett, az 1989 óta hatályban lévő párttörvény úgy határozta meg a pártok számára a kampánybevételeket, hogy azok kizárólag belföldről származhatnak, ennek az a magyarázata, hogy külső befolyás a közhatalomra törő egyesületeket ne érhesse.

Ez a közvetett és közvetlen támogatásra is igaz. Ha tovább gondoljuk ezt a törvénybe foglalt eszmeiséget, akkor azt mondhatjuk, hogy az elmúlt években, de 2010 óta hatványozott módon megjelentek Magyarországon olyan külföldről finanszírozott civilszervezetek, amelyek határán mozogva Magyarország szuverenitása szempántjából, beavatkoznak a belpolitikába, sőt kötelékben mozognak pártokkal, médiumokkal, gazdasági csoportokkal

– mutatott rá a Századvég jogi szakértője.

Arra a kérdésre, hogy beszélhetünk-e törvénytelen nyomásgyakorlásról, Ijf. Lomnici Zoltán elmondta, meggyőződése szerint ezekben az ügyekben a Stop Soros törvény húzta meg azt a bizonyos vonalat, hiszen rögzítette, hogy azok a lobbiszervezetek, azok a külföldi ügynökszervezetek, amelyek Magyarországon belpolitikai tevékenységet fejtenek ki regisztráljanak, fedjék fel a mivoltukat.

Bizony, aki külföldi forrásból él, legyen az civilszervezet, legyen az médium, legyen az bármilyen gazdasági lobbicsoport, az egyrészt ezt hozza nyilvánosságra, másrészt ne avatkozzon bele direkt módon a belpolitikába, mert ezt a pártörvény szellemisége tiltja

– tette hozzá.

Ijf. Lomnici Zoltán közlése szerint a Közélet Iskolája szerveződés képzésének célja olyan kampánytanácsadók, vagy tüntetésszervezők kiokosítása, akik a fiatalokból egyfajta szektába tömörítve próbálják az új generációt kinevelni, amely alapvetően egy feladatot kap, hogy a nemzeti keresztény jobboldali kurzust meg kell dönteni.

A Századvégnek a témával kapcsolatos konkrét kutatásairól szólva elmondta, az egyik legfontosabb példa a Civilizáció Koalíció nevű együttműködés, ami 2019 novemberében Karácsony Gergelyék számára egy többpontos javaslattal állt elő, hogy a civil társadalmat miként kellene kezelni, hogy kellene különböző juttatásokat biztosítani az „elnyomott” civilek számára, és a sajtóhírek szerint a főpolgármester és helyettese, Kerpel-Fronius Gábor ezt a javaslatcsomagot el is fogadta.

A Századvég információi szerint a tavaly őszi választások után, a vezetőcseréket követően számos önkormányzat szoros kapcsolatba került az úgynevezett Soros-szervezetekkel, vagy külföldről finanszírozott civilekkel és azóta is kéz a kézben haladnak.

A legpregnánsabb példa, hogy az Energiaklub nevű külföldről finanszírozott szervezet vezetőjét főtanácsadónak tette meg Karácsony Gergely, sőt korábban miniszterelnök-jelöltként az árnyékkormányában több olyan vezető személyiség is szerepelt, aki ilyen vagy olyan módon külföldről finanszírozott civilekhez volt köthető

– mutatott rá Ijf. Lomnici Zoltán.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor a Liu fivéreket méltatta + videó

Orbán Viktor a Liu fivéreket méltatta + videó

A Liu testvéreket méltatta Orbán Viktor Hszi Csin-ping kínai elnökkel való találkozóján. A miniszterelnök a két rövidpályás gyors-korcsolyázó olimpiai bajnok országváltásáról is beszélt a kínai elnökkel, véleményét pedig a facebook oldalán is közzétette.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!