2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Kultúra

Így vélekedett Szász Júlia arról a bizonyos erkélyről

A múlt pénteken a Nemzeti Színházban balesetet szenvedett Szász Júlia színésznő tavaly júliusban egy hosszabb interjúban mesélt a Nemzeti Sportnak az edzéshez, különösképpen a jógához fűződő viszonyáról. A portál újságírója egy adott ponton szóba hozta a Rómeó és Júliát, megemlítve, hogy a két szerelmes nászéjszakájának helyszíne Júlia szobája helyett az a magas traverz, amelyen a baleset is történt.

  • Így vélekedett Szász Júlia arról a bizonyos erkélyről

A Ripost felidézte, a színésznő akkor elmondta, valóban magasan van ilyenkor a színpadi partnereivel, mind a Rómeót alakító Herczegh Péterrel, mind Horváth Lajos Ottóval, akivel pénteken a mélybe zuhant.

„Partnerem, Herczegh Péter egy korábbi jelenetben leugrik Júlia erkélyéről, ami nagyjából három méter magasan van. A nász még magasabban zajlik, nem is tudom pontosan, hány méteren lehetünk; szerencsére nem vagyok tériszonyos. Természetesen alaposan kidolgoztunk minden mozdulatot, azt is, amikor Rómeó egy kézzel tartja meg Júliát. Vigyáznunk kell magunkra, vigyáznunk kell egymásra, de Péternek megvan a sportos előélete, korábban vívott”

 – mesélte Júlia tavaly júliusban, az Instagramon pedig tavaly több olyan fotót is közzétett, amin a szóban forgó erkélyen látható.

Súlyos sérüléseket szenvedtek

A pénteki Rómeó és Júlia című előadás Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete miatt a második felvonás alatt félbeszakadt.

A rövid időn belül kiérkezett mentősök a két művészt a helyszínen szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították. A körülményekhez képest jól vannak - olvasható a színház honlapján. Mint írják, a baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. 

A két színészt végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót még aznap megműtötték.

A Bors Online színházi forrásokra hivatkozva arról írt: a Júliát alakító Szász Júlia szenvedett súlyosabb sérüléseket

például lábszárcsont-törést, kollégája, Horváth Lajos Ottót pedig súlyos ujjsérülésekkel látták el.

Mindkettejük felépülése hónapokig tarthat.

Borítókép forrása: Nemzeti Színház/Eöri-Szabó Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!