2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Informátor

Rendőrégi nyomozás indulhat az Informátor adása nyomán a BKV-botrány ügyében

Egyre több a furcsaság a BKV busztendere körül. Nyomozás is indulhat az Informátor korábbi adása nyomán. Ezúttal pedig megszólalt a pályázatot elbukó cég vezetője, sőt azt is bemutatjuk, miként reagált Budapest első embere a kamubusz-botrányra.

  • Rendőrégi nyomozás indulhat az Informátor adása nyomán a BKV-botrány ügyében

 

Néhány héttel ezelőtt az Informátor utánajárt egy bizonyos busztendernek, amelyet a Budapesti Közlekedési Zrt. még áprilisban írt ki,

  • amit egy olyan cég nyert, ami a pályázat kiírásakor még nem is létezett
  • aminek a cégadattárban megadott címen lévő telephelyén nem találtunk senkit.
  • aminek egyetlen egy alkalmazottja van, aki egyben a vezérigazgató is, és akit szintén nem lehet utolérni.

És arról se feledkezzünk meg, hogy a nyertes pályázó nem sok kritériumnak felelt meg, sőt még buszokkal sem rendelkezik.

Na, és persze a lényeg, a nyertes cég, a CR-Facilities, három cégből jött létre, amiből a többségi tulajdonos

a Cratis Leisztinger Tamáshoz, azaz Karácsony Gergely főpolgármester-helyetteséhez, Tüttő Katához is köthető.

A pályázaton több cég is indult, végül ketten maradtak versenyben, és a székesfehérvári telephelyű Truck-Trailer&parts úgy nem nyert a pályázaton, hogy minden kritériumnak megfeleltek. A cég azonban nem hagyta annyiban az ügyet, kikérte a CR-Facilities szakmai ajánlatának iratait. A Truck-Trailer&parts Kft. ügyvezetője most megszólalt az Informátornak.

A legfontosabb, ami nálunk, nem nyert tetszés, hogy a szakmai ajánlatban felhasználták az egyik buszunkat és olyan amatőr módon, hogy még a rendszámot sem takarták ki

– hívta fel rá a figyelmet Kósa József.

De nem csak ez volt az egyetlen furcsaság.

Az Informátor birtokába jutott a fehérvári cég vitarendezési kérelme, amiből nem csak az derül ki, hogy a CR-Facilities a Truck-Trailer & Parts tulajdonát képező autóbuszról készült fényképet használt fel hanem az is, hogy

a CR-Facilities szakmai ajánlata nem tekinthető szakmai ajánlatnak, továbbá 2 olyan alvázszám is feltüntetésre került az ajánlatban, amely az európai adatbázisában nem létezik. 

A BKV egyébként a vitarendezési kérelmet elutasította. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a cég csak kizárólag székhellyel rendelkezik, autóbusz tárolásra alkalmas telephellyel nem.

Az Informátor korábbi műsora nyomán rendőrségi nyomozás is indulhat a budapesti városvezetés több hete húzódó BKV-botránya miatt. Az ügyben Tényi István magánszemélyként fordult a hatóságokhoz.

A botrányra reagálva Karácsony Gergely pedig mit tett? Sosem fogják kitalálni. Írt egy Facebook-posztot…

További témánk: A vakcina a megoldás

A magyar kormány korábban is már többször hangsúlyozta, hogy küldöttjei a világ minden ígéretesnek tűnő vakcina fejlesztését figyeli és így az orosz lehetőség mellett több kínai vakcina gyártóval is folyamatos tárgyalásban van. Az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, hogy a vakcinák elleni szkepticizmus és riogatás felesleges, mert csak és kizárólag bevizsgált a megfelelő engedélyekkel rendelkező vakcina kerülhet itthon forgalomba.

De mi is adja a bizonytalanság alapját és miért nem bíznak az emberek abban, hogy a kutatók képesek alig egy év leforgása alatt hatékony ellenszert létrehozni egy eddig ismeretlen vírussal szemben?

Ami biztos, hogy a világ összes országa sorban áll a különböző vakcina gyártóknál, hogy az ő állampolgárai kaphassanak elsőként a koronavírus elleni hatékony szerekből. Bár fegyverek nem dördülnek, de akárhogy szépítjük ez háború. Ugyanis emberéletek múlnak azon, melyik országok tudnak a leghamarabb kellő mennyiségű oltóanyaghoz jutni.

Teljes adás:

HírTV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Balkáni áradat fenyegeti Torockót

Balkáni áradat fenyegeti Torockót

Megjelent az MCC Magyar Összetartozás Intézete Látkép című sorozatának 4. része. Balázs D. Attila tanulmánya most Torockóról szól, ahonnan a járvány után elmaradoztak a magyar utazók. A csodás fekvésű erdélyi falu emiatt viszont súlyos balkáni árat fizethet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!