2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 14:05

PlayIT: Tömör élmény 40 ezer négyzetméteren

Hír TV

2017. november 19., vasárnap 17:39, frissítve: vasárnap 22:31

Több tízezer látogatót vártak a szervezők az ország legnagyobb videojátékos eseményére a hétvégén. A virtuális sportjátékokban a kormány is lehetőséget lát, ugyanis 2 milliárd forinttal támogatják az egyik hazai egyesületet egy e-sportbajnokság megrendezésében.

Kelet-Közép-Európa legnagyobb számítástechnikai és videojáték-rendezvényét tartották a hétvégén a Hungexpón. A látogatók különböző videojátékokat próbálhattak ki, de találkozhattak a Trónok harca nevű fantasysorozat két szereplőjével is.

„Tömör élmény 40 ezer négyzetméteren, így tudnám jellemezni a PlayIT-et” – mondta a Hír TV-nek az Xbox One PlayIT Show fő szervezője, Csanda Gergely.

Egyre többen foglalkoznak profi szinten a videojátékokkal – az e-sportban már a klasszikus sportcsapatok is meglátták a lehetőséget. Itthon az MTK és Diósgyőr is létrehozott már e-sport-szakosztályt.

„Amerikában gyakorlatilag az NFL nézettségét kezdi megdönteni az e-sport nézettsége. Az esélyegyenlőség, ami leginkább jellemző a e-sportra, hiszen bárki lehet e-sportoló. Nem kell ahhoz lefutnia a maratont, hogy akár otthonról is tudjon versenyeken indulni, játszani és komoly pénzdíjakat nyerni” – mondta a fő szervező televíziónknak.

A kormány is lát fantáziát az e-sportban: 2 milliárd forinttal támogatják, hogy egy civil szervezet V4-es e-sport-bajnokságot rendezzen.

„Egy egyre erősödő közösségről van szó, Magyarországon és szerte a világon egyre nagyobb érdeklődésnek örvend az e-sport, és az őket képviselő magyarországi egyesület kereste meg a kormányt azzal, hogy támogatást kér a közösség kiemelt rendezvényeihez. Ennek keretében született ez a döntés. Magyarországon mindegy 250 ezer embert számlál ez a közösség” – így Dömötör Csaba parlamenti államtitkár.

A Magyar Közlönyben egyébként először 2 millió forint jelent meg támogatás címén, majd nyomdahibára hivatkozva javították az összeget 2 milliárdra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!