2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Az utolsó pillanatig megy a huzavona a visszalépésekről

Hír TV

2018. március 31., szombat 16:57, frissítve: szombat 17:58

Egyelőre egymás ellen is kampányol Csepelen az MSZP és az Együtt képviselőjelöltje, pedig a baloldali szavazók együttműködést várnának tőlük.

„Ildikó is, miért nem tud visszalépni a maga javára, amikor ő előkelő helyen van a listán is. Így is, úgy is bejut a parlamentbe” – jegyezte meg egy asszony az utcára kitelepült Szabó Szabolcsnak.

A szocialisták favoritja Bangóné Borbély Ildikó, neki nem sok köze van Budapesthez. Családi gyökerei Hajdú-Bihar megyéhez kötik. Az Együtt Szabó Szabolcsot indítja Csepelen, aki a baloldal közös jelöltjeként úgy győzte le négy éve Németh Szilárdot, hogy a fideszes politikus a kerület polgármestere volt.

A munkáskerületben kampányoló Gyurcsány Ferenc is koordinációt sürget. „Nem lehet a demokratikus oldalon testvérháborút folytatni a Fidesszel szemben” – fogalmazott a DK elnöke.

A szocialisták jelöltje hajlik a visszalépésre. „70 százalékos részvétel alapján már akár így is megnyerhetné a demokratikus ellenzék a Párbeszéd szövetségével a választást. De én azt gondolom, hogyha ez az óhaj és a tárgyalások elmennek odáig, hogy ki tudunk egyezni az LMP-vel is, akkor természetesen az esélyes jelölt javára hajlandó vagyok visszalépni” – nyilatkozta a Hír TV-nek Bangóné Borbély Ildikó.

Az előzetes felmérések alapján Németh Szilárd 2018-ban is verhető Csepelen, ha a baloldal közös jelöltet állít.

„Nyilván az Együttben prioritás a csepeli–soroksári körzet, hiszen mégiscsak én vagyok itt a hivatalban lévő képviselő. […] Mindennek megvan az ára. Ha azt mondanák, hogy cseréljük el Hiller István, vagy nem tudom, Molnár Gyula körzetére, biztos, hogy megfontolnánk. Tehát lehet olyat ajánlani, nyilvánvalóan” – emelte ki Szabó Szabolcs.

A kampány utolsó hetében máshol is lehetnek visszalépések a baloldalon.

„A Jobbik kategorikusan elzárkózik az egyeztetéstől, így velük nem készülünk tárgyalásra. A demokratikus oldalon azonban van még teendő, erről remélem, kedden, szerdán már be is tudunk számolni” – fogalmazott sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Budapesten 2014-ben is kiegyenlített volt a küzdelem a jobb- és a baloldal között. 10 körzetet nyert a Fidesz, 8-at az ellenzék.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!