2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Szamár lett Trump

2016. május 3., kedd 12:35, frissítve: kedd 18:05

Kigúnyolták Donald Trumpot Mexikóban. Egy szamárfesztiválon az amerikai elnökjelölt-aspiráns jelmezébe öltöztettek egy négylábút. A mexikóiak választása azért esett Trumpra, mert a republikánus politikus nem kedveli a latin ajkú bevándorlókat.

Donald Trump egy szamárfesztiválon: az amerikai elnökjelölt-aspiráns jelmezébe öltöztettek egy négylábút Mexikóban, a szamarak hagyományos ünnepén. A mexikóiak választása nem véletlenül esett Trumpra, hiszen a republikánus politikus nem igazán szíveli a latin ajkú bevándorlókat.

A vidéki Otumba városban a május elsejei ünnepséggel kötötték egybe a teherhordó állatok fesztiválját, amely komoly hagyománynak számít a térségben. Régebben ugyanis a szamarak fontos szerepet töltöttek be a helyiek életében. „Mit jelent a szamarak napja vagy a munka ünnepe? A szamár innen oda megy, ha megpakolod fával, akkor elviszi. Bármire megkérheted, bármit el fog szállítani, és még jól is fog viselkedni. A szamár nagyon sokat ér, mindenki büszkesége. Ezek nélkül az állatok nélkül semmit sem érnénk” – mondta Hilario Elizalde szamártulajdonos. 

A többi résztvevő is arra hívta fel a figyelmet, hogy bár változnak az idők, a szamarakat meg kell becsülni. „A szamarakat a kihalás veszélye fenyegeti a technológiai innováció miatt. Régebben szállításra és a földeken használták őket, most viszont a technológia helyettesíti őket. De a mi városunk együttműködik egy olyan szervezettel, amely  védett területet kínál a szamaraknak. Úgy hívják, hogy Burrolandia: meg akarják őrizni ez a fajt, védik őket, és hagyják őket szaporodni” – fogalmazott Cecilia Samiji, Otumba város képviselője.

A fesztivál még a 16. századra nyúlik vissza, amikor a szamarakat egy napig királyként kezelték. A szeretet azóta sem múlt el: az idei fesztiválon több ezer helybeli ünnepelte a szorgos négylábúakat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!