2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napirend előtti felszólalások 13:00

Színes

Így ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját

Háromnapos Állat- és Növényszeretet Fesztivállal ünnepli péntektől hétfőig az állatok világnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert.

  • Így ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját

Az intézmény szerdai tájékoztatása szerint az állatkert főbejáratánál lévő téren gazdiképző hívja majd fel a figyelmet a felelős állattartásra a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola, a Heltay Kutyaotthon Alapítvány, valamint a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület közreműködésével.

A Nagy-tó mellett lévő állomáson az állatkert vadállatmentő tevékenységét és a FŐKERT munkáját ismerhetik meg az érdeklődők. Lesz játékos, kreatív kézműveskedés, a Sárosi Méhészet jóvoltából pedig méhészeti bemutatóval is készülnek.

Szombaton az ízeltlábúak világába is bepillantást nyerhetnek a látogatók a Magyar Rovartani Társaság állomásánál, vasárnap pedig a WWF Magyarország segítségével a hazai természeti érékek védelméről lesz szó.

Szombaton és vasárnap külön állomáshellyel lesz jelen a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya, amely a legritkább hazai gerinces állat, a rákosi vipera védelme érdekében indított programot mutatja be, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület állomáshelyénél pedig a fenntarthatóság lesz a téma.

Vasárnap megtartják az állatkerti nevelőszülők találkozóját is.

A fesztivál programkínálatát látványetetések, állattréningek, bemutatók és az "állati alkatrészeket" bemutató "TapiZoo" állomások egészítik ki.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ebben tuti nincs benne Azahriah

Ebben tuti nincs benne Azahriah

Megjelent a Magyar rocktörténet című képregénykönyv második része. Kötelező szerzemény azoknak, akik megmentenék gyermekeiket a jelenkori zenei nihiltől, legyen az Azahriah-féle „arab mulatós”, vagy koreai rágógumipop.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!