2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Színes

Az év utolsó búcsúja Mátraverebély-Szentkúton

Október 30-án rendezik meg az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a IV. Kelet-Cserháti Trófeaszemlével. Ez az év 16. egyben utolsó búcsúja a nemzeti kegyhelyen.

  • Az év utolsó búcsúja Mátraverebély-Szentkúton

A Szent Hubertus búcsú mindig az év utolsó zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton, amelynek különlegessége, hogy egy dámbika terítéke is díszíti a templomot, amellyel a rendezvény egyediségét, és hangulatát emelik. A szervezők idén is abban bíznak, hogy Szent Hubertus eléjük vezeti a vadat.

A trófeabemutató a szakmai közönségnek reggel 10.00 órakor kezdődik, a Szent Hubertus mise pedig 11.00 órától lesz, amelyet Fejes Antal testvér celebrál. Ez a szertatás a vadászat és az egyház közös hagyományait képviseli. A liturgia azt sugározza, hogy tiszteljük a Teremtőt és teremtményeit egyaránt, valamint fogadjuk el a természet rendjét. A vadász nem kell, hogy letegye a fegyvert, csak arra hívják föl a figyelmet, hogy a maga nemében bizonyos állatokkal szemben az élet uraként elgondolkozzék az élet értelmén, célján, tisztelettel és etikusan bánjon a vaddal. Szent Hubertusra – a vadászok, erdészek, lövészcéhek védőszentjére nagy tisztelettel tekintenek a mai napig.

A rendezvény elsősorban vadászoknak szól, de délutántól a szervezők szívesen fogadnak minden érdeklődőt. Főképp, mert idén először egy különleges, virtuális vadászatot is rendeznek a helyszínen felállított sátorban, illetve a vadászterületeken történő gazdálkodást segítő informatikai rendszert is bemutatják.

További információ: www.szentkut.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilyen hatalmas ponty még nem akadt horogra a Balatonnál + videó

Ilyen hatalmas ponty még nem akadt horogra a Balatonnál + videó

Szombat hajnalban Török Mihály horgász besétálós, dobós módszert alkalmazva sikeresen megakasztotta, majd partra terelte az új hivatalos balatoni rekordpontyot Fonyódon, a szabadstrandon - számolt be a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook oldalán. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!