2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

Vasútmodell kiállítás nyílt Sopronban + videó

Vasútmodellek és vasútbarátok lepték el a soproni Liszt Központot.

  • Vasútmodell kiállítás nyílt Sopronban + videó

Épülnek a terepasztalok a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A Soproni Vasútbarátok és Vasútmodellezők Egyesületének tagjai már csütörtök reggel birtokukba vették a termeket, hiszen a regényes vasútvilág felépítése hosszú órákon keresztül tart. A sok-sok előkészület azonban megéri, hiszen a látogatók évről évre lelkesen szemlélik a mini vasútbirodalmat.

Németh Csaba elnök, Soproni Vasútbarátok és Vasútmodellezők Egyesülete: „Mondhatom azt, hogy jubilálunk, mert 10. alkalommal van az, hogy mi is részt veszünk ezen, illetve most már szervezőként a kiállításon, nagy munkába vagyunk, itt körülöttünk látszik. Közel 60-70 modulból fog összeállni, most ez az egész rendszer, cirka olyan 60-70 méter. Nem fog akkorának látszani, de ugye a kiágazásokkal és az egyéb, mögöttem is van egy ilyen delta vágány, azzal együtt közel 70 métert fogunk itt látni.”

A soproni egyesület tagjai az élet különböző területéről érkeztek, és a korosztályi sokszínűség is jellemzi a klubot. Egyvalami összeköti a tagokat: a vasútmodellezés iránti szenvedélyük.

Jánosa Gábor, egyesületi tag, Soproni Vasútbarátok és Vasútmodellezők Egyesülete: „Én magam a járművekért rajongok inkább és a jármű elektronikáért, főleg a hangos járművekért, viszont az épületek közül talán, ha választhatnék, akkor a várkerületet mondanám, amit jómagunk, illetve az egyesület egyedileg készített kézzel modelleket és ez is látható lesz a kiállításon.”

A vasútmodell kiállítás péntek délután nyitja meg kapuit, szombat délelőtt előadásokat is hallhatnak majd az érdeklődők. Egész hétvégén látogatható a kiállítás délelőtt 10 órától este 6 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!