2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ilyen mélyre még nem süllyedt az orosz foci, de csak fizikailag

Hír TV

2018. június 9., szombat 12:16, frissítve: szombat 13:06

Szentpéterváron kevesebb mint egy héttel a futball-világbajnokság kezdete előtt teljes a fociláz. A földalattiban rendeztek kispályás mérkőzést a pénteki zárás után.

„Gyerekkorom óta, amikor lementem a metróba a mozgólépcsőn, az mindig rejtélyes és izgalmas volt. Mélyen a folyó alatt vagyunk, a város alatt. Most pedig focizunk az éjszaka közepén, amikor semmi nem működik. Csodálatos érzés, hogy a szerelvények is itt vannak” – fogalmazott az egyik szervező.

A 3 a 3 ellen vívott földalatti mérkőzésen számos gólt láthatott a főként rokonokból álló közönség.

„Az ilyen mérkőzés ötlete nem véletlenszerűen született meg. Meg akartuk mutatni, hogy a labdarúgás nemcsak az embereket egyesíti, hanem a négy alkotóelemet a földön, a föld alatt, a vízben és a levegőben” – nyilatkozta a szentpétervári metró igazgatóhelyettese.

A csütörtökön kezdődő vb résztvevőit az orosz elnök videóüzenetben köszöntötte. „Üdvözlöm a világ minden drukkerét és a világ legjobb csapatait. Isten hozta önöket, akik már megérkeztek Oroszországba, vagy akik azt tervezik, részt vesznek ezen a nemzetközi eseményen, a labdarúgó-világbajnokságon. Szeretnénk, hogy ez ünnep legyen, amelyet a szenvedély és az érzelmek töltenek meg. Remélem, hogy felejthetetlen élményben lesz részük, és nemcsak a kedvenc csapatukat nézik majd meg, csodálva legjobb játékosaik tudását, hanem többet tudnak majd meg Oroszországról is” – fogalmazott Vlagyimir Putyin.

Egy orosz gazdasági lap kiszámolta, hogy 883 milliárd rubelnél, vagyis 3800 milliárd forintnál is többet költöttek a tornára, így a mostani lesz minden idők legdrágább világbajnoksága. Még úgy is, hogy az eredeti 14 város helyett csak 11 helyszínen játsszák le a 64 meccset június 14 és július 15-e között. A legtöbb pénzt az infrastruktúra fejlesztésére költöttek az oroszok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!