2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Hamilton állhatott a dobogó tetejére

,

2015. április 12., vasárnap 19:50, frissítve: hétfő 09:38

Lewis Hamilton nyerte a forma–1-es kínai nagydíjat Sanghajban. A világbajnoki Mercedes-csapat kettős győzelmet aratott, a vb-címvédő brit mögött Nico Rosberg lett a második, a dobogó harmadik fokára a Ferrarival Sebastian Vettel állhatott fel. Hamilton idei második futamgyőzelmét érte el, ezzel továbbra is vezet az összetettben.

A mezőny probléma nélkül eljött a rajtnál, a két Mercedes – élen Hamiltonnal – megőrizte pozícióját, harmadik helyen maradt Vettel a Ferrarival. Csapattársa, Raikkönen hatodikként startolt és két gyors előzés után feljött a negyedik helyre.

A futam elején Red Bull-belharc alakult ki, a két pilóta nagy csatát folytatott, végül Ricciardo megelőzte Kvjatot. Az orosz alatt tíz körrel később elfüstölt az autó. Az állva maradt egy autóval Ricciardo folyamatosan haladt előre a pontszerző helyért, megelőzte Erikssont is, de a kanyarban elfékezte magát és így elveszítette a 11. pozíciót. Mögöttük a McLarenek és Maldonado harcolt egymással, Button a kanyarban nekiment a Lotusnak, mindketten kicsúsztak, így a mögöttük versenyző Alonso könnyen elhaladt mellettük.

Három körrel a vége előtt Verstappen autója megadta magát, a 17 éves pilóta másodszor adta fel a versenyt műszaki okok miatt. A Torro Rosso a célegyenesben robbant le, ezért beküldték a biztonsági autót a pályára.

A kockás zászlót a kínai nagydíjon Lewis Hamiltonnak lengették először. A világbajnoki címvédő második futamát nyerte meg. Mercedeses csapattársa, Rosberg lett a második, majd a két Ferrari következett, Vettel állhatott még fel a dobogóra. Hamilton továbbra is vezet az összetettben, előnye 13 pont Vettellel szemben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!