2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hajsza hegyen-völgyön, erdőben

MTI

2018. szeptember 16., vasárnap 07:52

Nemzeti hajsza elnevezéssel akadályfutó versenyt rendeznek a Normafánál szeptember 29-én; az akadályok az állóképességet és a szellemi frissességet is próbára teszik, a feladatoknál a népi hagyományokból merítettek – ismertette az esemény főszervezője.

Tálos Gergő közölte: 7 és 14 kilométeres távon indulhatnak a részvevők, akiknek komoly szintkülönbségekkel kell megküzdeniük, mert „hegyen-völgyön, erdőben, ösvényeken” halad a verseny útvonala.

Az akadályokkal az állóképességet és az ügyességet teszik leginkább próbára, de lesznek memóriát igénylő feladatok is – tette hozzá. Kiemelte, hogy a hagyományőrzés fontos szerepet kap, lesz íjászat, csatacsillag-dobás, gólyalábon járás vagy éppen csúzlizás is.

Tálos Gergő szólt arról is, hogy ez lesz a második Nemzeti hajsza, a Normafánál indulnak a futamok, nevezni online vasárnap estig lehet, de helyszíni nevezésre is van lehetőség.

Mint mondta, a gyerekeknek külön versenyt hirdettek meg délutánra, és lesz élményfutam is, ahol nincs időlimit a befutásnál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!