2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:05

Ismét a világ élvonalában a magyar válogatott

2016. június 15., szerda 12:57, frissítve: csütörtök 17:10

A magyar válogatott győzelmétől hangos az európai sajtó. 2-0-ra vertük Ausztriát az európai labdarúgó-bajnokságon.

44 év után örülhettek újra magyar Eb-gólnak a szurkolók. A mérkőzés kiegyenlített küzdelemben zajlott. A 62. percben aztán Kleinheisler kényszerítőzött nagyon szépen Szalaival, a visszakapott labdát pedig a sokat bírált támadó juttatta az osztrák kapuba.

A 88. percben a magyar csapat egy kontrából adta meg a kegyelemdöfést a 66. perctől emberhátrányban játszó osztrákoknak. A Szalai helyére beálló Priskin indította Steibert a jobb oldalon, aki egészen ziccerig vezette a labdát, majd egy elegáns mozdulattal átlöbbölte Almer kapus felett – beállítva ezzel a végeredményt. A magyar válogatott ezzel 1972 után győzelemmel térhetett vissza a világ élvonalába.

A szövetségi kapitány megvalósult álomnak nevezte a győzelmet. Bernd Storck szerint a siker kulcsa az volt, hogy a csapat ellenőrzés alatt tudta tartani az ellenfél játékát. Kiemelte, hogy a keret jó játékosokból áll, és ha a csapat nem veszít a lendületből, Izlandot is meg lehet verni.

A mérkőzést tízezer magyar drukker szurkolta végig a bordeaux-i stadionban.

Szurkolóktól volt hangos az éjszaka

Spontán ünneplésben törtek ki a szurkolók az ország több pontján és Budapesten is a magyar válogatott 2-0-s győzelme után. Tömegek énekeltek és tomboltak a fővárosban mindenfelé. A körúton, a Wesselényi utcánál a forgalom is leállt egy időre, és a Deák téren is gyülekeztek a szurkolók.

Die Presse: Nagy nyomás alatt kell játszaniuk

Ausztria elvesztette első meccsét Magyarország ellen – írja a Die Presse, amely szerint az osztrák válogatottnak ezért Portugália ellen nagy nyomás alatt kell játszania. A lap Ausztriát tartotta előzetesen a mérkőzés esélyesének, de elismerte, hogy a magyarok elszántabbak voltak, és jobban bírták erővel a hajrát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!